avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate de mostenitor

Daca am aflat de decesul unei rude dupa 2 ani de la deces si succesiunea s-a facut deja,mai pot revendica dreptul meu care l-as fi avut de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 00:06, 14 Iunie 2010
Nu se pierde neaparat dreptul la mostenire daca nu se exercita dreptul de optiune succesorala in termenul de 6 luni.
Acceptarea poate fi si tacita etc.
Sau dc exista un unic descendent ( sau sunt mai multi care se inteleg amiabil) se poate dezbate succesiunea si peste 20 de ani, nu e nici o problema - pt ca nu are cine sa ii conteste aceasta calitate.

Dar oricum nu aveati drept, nepot de var...doar daca nu mai erau alte rude, ceea ce nu cred, pt ca spuneti ca s-a dezbatut succesiunea, deci mai erau.
Daca sunteti nepot de var nu aveti vocatie la succesiune nici in nume propriu si nici prin reprezentare.Chiar si in situatia in care nu mai existau alte rude.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. prezentam cazul: a (sot), b (sotie), c (fiu) razvypitesti razvypitesti Buna ziua. Prezentam cazul: A (sot), B (sotie), C (fiu) \"A\" adecedat, B a decedat, fiul ,C la fel \"A\" mai are/a avut 3 frati (unii in viată, alții ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ralucutze ralucutze Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea speta: O matusa de-a mea a detinut un imobil. In urma decesului acesteia, fratele dansei a mostenit respectiva casa. ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)