avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment ca si sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment ca si sanctiune

Buna ziua,
va rog frumos sa ma jutati cu un raspuns la urmatoarea intrebarea:
-in urma unei cercetari prealalbile pt.o fapta inexistenta(insubordonare)am primit un avertisment scris.Va fi acesta inscris in cartea de munca si /sau cum actioneaza aceasta sanctiune in viitor ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:46, 9 Iunie 2010
Avertismentul scris nu se trece in carnetul de munca.
Ramane in dosarul dumneavoastra personal.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca spuneti ca avertismentul nu este fondat il puteti considera un preludiu pentru o penalizare.In cazul in care doreste sa va dea o penalizare nu o poate face daca nu ati avut avertisment scris pt.acea fapta.Va cheama pentru cercetare disciplinara si vine si penalizarea.Acesta este modul in care poate actiona in viitor.
Daca considerati sanctiunea ca fiind nelegala, o puteti contesta la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, in termen de 30 zile de la primirea deciziei de sanctionare cu avertisment scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salar calin andrei calin andrei Buna ziua.Am o intrebare:am fost demis de la o firma pe motiv de restructurare personal(desfiintare post).Acum dupa o saptamina de preaviz am primit o decizie ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea avertismentului Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Daca o persoana a fost sanctionata disciplinar , in urma cercetarii prealabile , cu avertisment scris , aceasta sanctiune este trecuta(se trece) in cartea de ... (vezi toată discuția)
Avertisment primit pt. neefectuarea unui lucru despre care nu stiam ce mendi mendi am si eu o problema ,nu sunt contabila de meserie ci facturista,si ieri am primit un avertisment de la contabila sefa cum sunt vinovata de neefectuarea ... (vezi toată discuția)