avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire \"italiana\"!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire "italiana"!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat:am doua prietene majore a caror mama a decedat in Italia,fiind casatorita acolo cu un italian si mai avand cu acesta un copil.Sotul supravietuitor nu este defel dornic sa imparta cu romancele noastre nimic din mostenire spunand ca nu exista bunuri sau valori in masa succesorala.Spuneti-mi va rog, cum ar putea ele sa afle care au fost bunurile proprii ale mamei lor?Ce ar trebui sa faca?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:49, 10 Iunie 2010
e imposibil de aflat daca nu are bunuri impozabile pe numele ei.. daca are de exemplu un imobil sau o masina se poate afla de la administratia fiscala unde sunt declarate, chiar daca sunt bunuri comune si se afla pe numele sotului supravetuitor.. si atunci intra in masa succesorala iar fetele decedatei au dreptul la mostenire
Ideal ar fi sa contacteze un avocat din Italia, pentru rezolvarea profesionista a problemelor. In acest sens va sfatuiesc sa contactati prin mesaj privat consultatul map96 de pe acest forum, avocat roman care activeaza in Italia.
Succes!
Multumesc!o zi buna!
buna ziua .
se poate trimite o adresa catre camera notarilor publici din italia, pt. a se verifica daca a fost sau nud ezbatuta succesiunea dupa mama dvs. in italia.
apoi se pot face adrese catre administratia financiara, respectiv primaria din localitatea deesedinta a mamei dvs., in italia.
cereti informatii privind eventualele bunuri imobile aflate in proprietatea mamei dvs. defuncte .
cel mai indicat ar fi sa mandatati un tert sau un avocat care sa faca aceste demersuri pt dvs. in italia .
eventual sa va reprezinte si la notar, in vederea acceptarii succesiunii dupa mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune OLIVIA_L OLIVIA_L Am o prietena care are domiciliul in Italia, iar luna viitoare vrea sa vina in tara sa faca succesiune in urma parintilor decedati. A luat legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme danono danono Va cer ajutorul intr-o problema delicata... Acum 1 an a decedat bunica mea. Ea a avut 2 copii (mama mea si fratele ei/unchiul meu). In urma decesului bunurile ... (vezi toată discuția)