BUNA ZIUA!
ÎMPREUNÃ CU SOTUL MEU AM ÎNCEPUT O CASA PE CARE NU O MAI PUTEM TERMINA DE CONSTRUT. NE GÂNDIM SA FACEM UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE CU IPOTECA DAR TREBUIE SA PUNEM ALTCEVA IPOTECA , UN APARTAMENT AL PARINTILOR, DEOARECE CASA NOASTRÃ NU E LA NIVELUL LA CARE SA PUTEM FACE INTABULAREA. DE LA BANCA NE-A SPUS CA DUPÃ CE TERMINÃM CASA PENTRU CARE FACEM CREDIT PUTEM TRASNSFERA IPOTECA PE ACEASTA. CE AR TREBUI SA URMARIM IN CONTRACTUL DE CREDIT CA SÃ NU AVEM SURPRIZE ÎN CEI 20 DE ANI DE RATE, DACA-L VOM INCHEIA? VÃ ROG SA MA AJUTATI PENTRU A HOTÃRÂ CE ESTE MAI BINE REFERITOR LA ACEST CREDIT.
VÃ DORESC O ZI BUNÃ!
Toate clauzele sunt importate in contractul de credit
Acordati insa o mai mare atentie capitolului "tarife si comisioane" "asigurarea bunului" si "Obiectul garantiei" in care ar trebui sa regasiti si existenta clauzei conform careia la cererea dvs. banca va schimba obiectul garantiei dupa cum doriti.
nicaieri in contractul de credit nu va fi mentionata expres posibilitatea schimbarii garantiei; dar puteti sa solicitati in scris acest lucru iar cand aveti aprobarea puteti muta garantia, dar sa stiti ca acest lucru implica noi costuri cu evaluarea imobilului si cu notarul rspectiv radierea vechii ipoteci si instituirea unei noi ipoteci. acum este foarte important unde construiti pentru ca imobilul poate sa nu fie acceptat ca si garantie, evaluarea se face pe baza comparatiei preturilor pe pata iar daca este o zona cu potential de tranzactionare scazut nu se va accepta. In pricinta contractului trebuie sa aveti o anexa la contract sau trebuiesc inserate in contract toate dar absolut toate comisioanele, trebuie sa existe o formula de calcul a dobanzii, apoi e important ca in calculul dobanzii care este de ex EURIBOR plus marja, cat este marja si in functie de ce anume se calculeaza, sa evitati contractele in care este trecut "marja variabila la decizia bancii"; si nu in ultimul rand mare atentie la obligatii, cazuri de culpa. Apoi in ceea ce priveste asigurarea imobilului , imobilul trebuie asigurat cel putin la valoarea creditului la un asigurator agreat iar polita cesionata in favoarea bancii.
Va rog sa va editati mesajul si sa il scrieti cu litere mici.
In Internet, scrisul cu litere mari echivaleaza cu a "tipa/urla/zbiera"...credeti ca este cazul?
Oug 50/2010
patrick 16
Am o intrebare in legatura cu OUG 50/2010 ,in 2009 am contactat un credit ipotecar ,in care la dobanda era stipulat : EURIBOR la 6 luni + 4,29 p.a.( la timpul ... (vezi toată discuția)