avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intretinere

Buna ziua,am si eu o intrebare ,
Anul trecut administratora de la intretinere a introdus penalitatile(se pare ca nu stia ca sunt obligatorii) si a introdus si pentru datoriile vechi ...si astfel ne-am ales cu vreo 450 RON penalitati in plus de la vechiul proprietar.
Acum noul administrator nu ne semneaza cererea de debransare de la reteaua de termoficare fara sa platim toate datoriile ,inclusiv penalitatile vechiului proprietar.
Ideea este ca vechiul proprietar are un apartament ,la acceasi asociatie ca si noi si nu inteleg de ce nu face recalcularea penalitatilor si sa le treaca la vechiul proprietar.
Daca ati putea sa imi raspundeti ,va multumesc .
Cel mai recent răspuns: whiterose12 , utilizator 19:32, 9 Iunie 2010
administratorul blocului poate aplica penalizari asupra cotei de intretinere daca nu s-a afectuat nicio plata timp de 30 de zile de la scadenta.

penalitatile nu se pot trece la fostul proprietar intrucat prin transmiterea dreptului de proprietate asupra apartamentului de la dansul la dumneavoastra, toate cheltuielile cu intretinerea va revin in totalitate.
In momentul in care noi am cumparat apartamentul ,fostul proprietar si-a platit toate datoriile ,deci la intrtinere noi aveam 0.
Anul trecut administratora a aflat ca trebuie sa introduca penalitati ,si a introdus penalitati din 2005 (adica cu un an inainte sa ne mutam noi in apartament ).
Acum vor recalcula penalitatile si am si eu o intrebare daca ati putea sa imi spuneti ...daca el calculeaza penalitatile acum (avem un alt administrator) de la ce data si cat la suta(stiam de maxim 0,2% parca ) trebuie sa aplice?
Va multumesc .
1. La instrainarea locuintei vechiul proprietar trebuia sa-si achite toate datoriile catre asociatie, inclusiv majorarile iar asociatia ii elibereaza o adeverinta in acest sens, necesara la notariat; mai mult notarul nici nu-si bate capul cu intocmirea actelor daca vanzatorul nu prezinta acea adeverinta. Din cate am inteles intretinerea era achitata, probleme fiind numai la majorari, care sub nici-o forma nu sunt ale dvs. ci, acum raman in debitul asociatiei daca au avut proasta inspiratie sa le calculeze de-a valma, inclusiv proprietarilor plecati! Sfatul meu: discutati cu presedintele as.prop. aceasta problema (eventual in scris); daca asociatia nu raspunde normal, nu va complicati, lasati acea suma afisata pe lista de plata pana cand la un moment dat se vor plictisi; asociatia nu va poate actiona in justitie pentru acest debit pentru ca acolo nu mai merge cu motivatii din cele pe care vi le ofera acum dvs.
2. In legatura cu intrebarea privind numarul de zile de la care se incepe calculul majorarilor, precum si procentul aplicat, acest lucru ar trebui sa-l lecturati de pe lista de plata (informatii obligatorii); insa daca aceste informatii nu sunt trecute pe lista de plata si nici in alt loc de pe avizier, atunci trebuie sa discutati, din nou cu presedintele as. prop.
3. Daca conducerea as. prop. conditioneaza viza pe cererea de debransare, atunci situatia este anormala astfel incat puteti sesiza despre toate aceste lucruri seviciul asociatii de proprietari de pe langa primaria locala.

Va doresc mult succes!
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea datoriei asociatiei de locatari, pe numele fostului proprietar Neurona Neurona Am cumparat un apartament in noiembrie 2017. La momentul vanzarii in adeverinta eliberata de Asociatia de Locatari este specificat ca acest apartament nu are ... (vezi toată discuția)
Adeverinta chris31 chris31 Buna seara!!!!am luat un apartament prin licitatie,cu datorii la administratie(datorii ale vechiului proprietar),iar acum imi trebuie adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)