Am o problema cu transcrierea unui autoturism pe numele meu, si de aceea vreau sa reziliez contractul, deoarece proprietarul nu mi-a spus ca nu se va putea transcrie din cauza datoriilor de aproape 7600 lei la stat (si nu i se elibereaza certificat de atestare fiscala). Mentionez ca nu am fost la notar sa autentificam contractul de vanzare cumparare. Pot sa cer rezilierea contractului (pe seama unor vicii ascunse), si in caz afirmativ, care este procedura?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
da, poti cere rezilierea dar crezi ca iti vei mai vedea toti banii inapoi asa cum i ai dat? eu nu prea cred..pentru a cere reziliere, daca nu se poate pe cale amiabila trebuie notificat vanzatorul si dupa aceea daca nu se conformeaza dat in judecata.. de preferat sa aveti un avocat daca vreti sa fiti sigur de reusita
Daca ati avut incheiat un contract de vanzare cumparare, depinde de clauzele contractuale, in primul rand ( daca sunt clare, mai ales la capitolul "obligatii" si"reziliere contract"), pentru a fi sigur de reusita.
..conform codului fiscal instrainarea auto nu se putea faca daca vanzatorul avea datorii la finantele locale...sanctiunea fiind nulitatea absoluta a contractului puteti cere aceasta in instanta...