avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... locuinta comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

locuinta comuna

Speta : Un apartament este in proprietatea sotului, de dinainte de casatorie, sotia are domiciliul pe buletin la adresa respectiva, fiind luata in spatiu de sot . Momentan cei doi sunt in proces de divort, nefinalizat . Sotia pleaca de buna voie din apartament, la rude . Impreuna au un copil minor care sta cu mama .
Intrebari :
1. Sotia si copilul mai au dreptul sa intre in apartament ?
2. In cazul in care sotul refuza sa o primeasca in apartament, este fapta contraventionala ?
Astept raspuns. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:17, 10 Iunie 2010
Avand in vedere ca sotia are domiciliul in acel imobil, chiar daca acesta este proprietatea sotului, aceasta si copilul rezultat din casatoria partilor au dreptul sa intre si deci sa locuiasca in respectivul imobil, pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile a unei hotarari de evacuare.
In situatia in care sotia este impeidicata sa foloseasca acea locuinta, aceasta poate formula plangere penala pentru tulburarea folosintei locuintei-art.320 al.teza a II-a c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare conflict crisupelu crisupelu Buna seara! As dori sa stiu cum este considerata din punct de vedere legal urmatoarea notiune. Locuiesc impreuna cu sotul meu si copilul nostru in imobilul ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)