avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducerea varstei de pensionare pentru activitatea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducerea varstei de pensionare pentru activitatea lucrata in grupa a 2-a de munca

Sotia mea are virsta de 51 de ani ,are o vechime in munca de 37 de ani ,din care 18 ani si 6 luni la grupa a2-a de munca.A nascut si crescut 3 copii, actualmente avind toti peste 18 ani.Vrea sa stie daca poate solicita acum iesirea la pensie pentru limita de virsta cu reducerea virstei standard de pensionare in conditiile prezentei legi a pensiilor, sau in caz contrar, data de cind poate benificia de acest drept?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:27, 9 Iunie 2010
Conform actualei legi a pensiilor poate beneficia de:
- pensie anticipata incepand cu 2014, respectiv la implinirea varstei de 55 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu 2015, respectiv la implinirea varstei de 56 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 mai 25.Lucrez de 31 ani din care 9 ani si 8 luni am gr II. In cazul in care ma pensionez la inplinirea virstei de 55 ani ,deci in 2010 ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? luminita popa luminita popa am 54 de ani si 2 luni am lucrat 16 ani si 10 luni in gr ll si 16 ani si o luna in sistemul privat. La ce virsta ma pot pensiona chiar si anticipat? ... (vezi toată discuția)
Când pot sã ies la pensie? Maria_Ion Maria_Ion Buna ziua, Sunt născută la data de 28.07.1951 şi am cotizat o perioadă de 36 de ani şi trei luni, din care 15 ani şi patru luni, în grupa a doua de ... (vezi toată discuția)