avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces simulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces simulare

in anul 2006 am ridicat o casa impreuna cu sotia mea amundoi fiind proprietar a acestei locuinte.In anul2008 am vandut acest imobil catre mama acesteia cu proces de vanzare cumparare din motive personale fara a primi vre-o suma de bani de la aceasta.La un an de zile dupa ce am facut aceasta vanzare sotia mea a intentat actiunea de divort.Eu am consultat un avocat si am intentat un proces impotriva ei de simulatie.mentionez faptul ca,casa a fost ridicata de mine si fosta sotie fara ajutorul mamei acesteia,o pot dovedi in instanta cu martori si documente.vreau sa stiu ce sanse am sa castig acest proces?
ati intentat actiune pt simulatie?!
pai asta nu cred ca va juta.
ar fi trebuit sa intentati o actiune in constatrea nulitatii absolute a contractului de vanzare cumparare pt neplata pretului.

O asemenea actiune ( contractul de vanzare cumparare e unul esentialmente cu titlu oneros , pretul unul dintre elemente componente al acestuia ) e una imprescriptibila , in sensul ca poate fi exercitata oricand, consecinta fiind aceea a repunerii in situatia anterioara ( aceasta cauza de ineficacitate a actelor juridice , nulitatea, lipseste , in anumite situatii , respectivul act de toate efectele juridice produse).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de actiune? irbo irbo buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate. este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare onicutza onicutza buna ziua!asi putea ataca in instanta,un act de vanz-cump daca nu am primit banii.in act scrie ca i-am primit.dar nu e asa.am destui martori care pot sustine ... (vezi toată discuția)
Urgent - simulaþie omatcons omatcons Bună seara. Am un verişor care a lucrat ca şi angajat în Austria din anul 1987 şi până în anul 1996, [b]având statutul de azilant.[/b] În anul 1993 ... (vezi toată discuția)