avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare proces

va rog sami spuneti cum se procedeaza in situatia aceasta:fostul sot a deschis proces pentru stabilire program vizita minor;in citatie scrie ca trebuie sa depun intampinare,adica trebuie sa am avocat,sau ce trebuie sa fac concret?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:31, 10 Iunie 2010
Sa depuneti intampinare cu 5 zile inainte de termen!Astfel aveti posibilitatea sa propuneti probe si sa va folositi pe ele.Daca aveti posibilitati materiale va angajati si avocat!
Intampinarea ( actiune incidentala prin care dumneavoastra puteti invoca exceptiile de procedura, care fac de prisos , in tot sau in parte , cercetarea cauzei , raspundeti la capetele de fapt si de drept ale cererii de chemare in judecata )poate fi depusa, cel mult , la prima zi de infatisare.
In acest mod , aveti posibilitatea de a preciza pozitia in raport de pretentiile fostului sot cu privire la exercitarea dreptului de vizita.

Daca exista intelegere , aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie, si inserata in hotararea judecatoreasca.
Intampinarea este actul procedural prin care dvs. in calitatea de parata aveti posibilitatea sa va exprimati pozitia procesuala fata de actiunea reclamantului.
Astfel, prin intampinare va puteti exprima fie acordul fata de modalitatea programului solicitat, fie sa aratati care este programul de vizitare pe care il considerati ultil si in interesul minorului, fara ca acesta sa tulbure programul normal de lectii, joaca si odihna al minorului si totodata sa aratati de ce nu se impune stabilirea programului in varianta solicitata.
Tot prin intampinare trebuie sa aratati probele pe care intelegeti sa le administrati in cauza respectiva., care pot fi:-inscrisuri, interogatoriul reclamantului, martori.
Concluzie:- daca sunteti de acord cu modalitatea de program solicitata nu este necesara angajarea unui avocat, dar daca nu atunci aveti nevoie de consiliere juridica pe parcursul procesului.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala gandbun gandbun o intrebare, va rog sunt in proces cu fostul sot pt. stabilire program vizita copil minor;copilul mi-a fost incredintat mie in urma hotararii divort;sotul ... (vezi toată discuția)
Vizitele tatalui iuliastancu iuliastancu Am un copil de doi ani. Sotul meu a parasit domiciliul conjugal in urma cu 10 luni. Impreuna am hotarat sa divortam, din culpa comuna, fara sa apelam la un ... (vezi toată discuția)
Vizita minor ysis80 ysis80 Un copil de 12 ani nu si a vazut tata de la varsta de 1 an, copilul fiind incredintat la mama la divort, tata fiind plecat din tara. In toata aceasta ... (vezi toată discuția)