avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitele tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitele tatalui

Am un copil de doi ani. Sotul meu a parasit domiciliul conjugal in urma cu 10 luni. Impreuna am hotarat sa divortam, din culpa comuna, fara sa apelam la un avocat. Luni avem prima infatisare, dar spre surprinderea mea, vineri am primit o intampinare prin care se solicita un program de vizitare a copilului cu care eu nu sunt de accord. Ce pot sa mai fac maine tinind cont ca nu ma reprezinta un avocat?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:21, 22 Martie 2010
Chiar daca sotul a solicitat acel program , nu este obligatoriu sa ii fie si admis.Propuneti si dvs , iar instanta , in functie de programul dvs., al tatalui, al altor aspecte, va aprecia cum sa se desfasoare vizitele.
Din nefericire,nu puteti face prea mare lucru,avand in vedere ca tatal copilului are si drepturi,nu numai obligatii,ca si mama de altfel.
Acesta nefiind pus sub interdictie,printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,beneficiaza de toate drepturile de parinte prevazute de lege.
Atata timp cat nu puteti demonstra cu probe ca vizitarea copilului de catre tatal legitim,ii provoaca suferinte sau traume acestuia,dovedind aceasta cu acte medicale,este imposibila o impotrivire.
Pe calea unei intampinari,puteti doar sa ii restrangeti acestuia dreptul la vizita ,ceva gen odata la trei luni si in prezenta mamei sau in alte moduri pe care v-ar ajuta un avocat sa le formulati in intampinare si sa le probati in justitie.
Cred ca ar trebui sa solicitati termen pentru lipsa de aparare si un avocat,ulterior angajat,sa va sustina cauza.
De asemeni este bine ca dvs si sotul sa va intelegeti in privinta programului de vizitare,pentr ca in caz contrar,acesta va fi stabilit de instanta,in functie de probatorii.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
A avea legaturi personale cu minorul este un drept al tatalui prevazut de lege insa, acesta trebuie sa fie de asa maniera "construit"incat sa nu faca mai mult rau decat bine.Drept urmare avand in vedere ca nu cunosc programul solicitat de tata, va pot spune ca acesta poate fi restrans insa numai pentru motive temeinice.Acest lucru se poate realiza pe calea unei intampinari pe calea careia trebuie sa aratati de ce programul de vizitare propus nu este unul in interesul minorului si mai degraba in detrimentul lui:exemple-programul solicitat incalca programul de odihna, lectii, hrana etc...sau daca va opuneti la luarea in domicliu al minorului trebuie sa motivati amplu de ce acest lucru nu ar fi in interesul minorului, totul argumentat pe baza de probe-inscrisuri, interogatoriu, martori.
Nu este o fericire sa-ti cresti copilul singura, dar mai bine asa decat cu un tata care bea si apoi se urca la volanul masinii (carnetul lui a fost suspendat 6 luni de zile pentru consum de bauturi alcoolice). Un barbat care dupa doua luni de la nasterea copilului curteaza alte femei deoarece sotia este lauza. Un barbat care vine sa-si viziteze copilul doar cand se plictiseste acasa iar cand isi da seama ca rolul este foarte greu pleaca imediat. El doreste sa-l ia pe acest micut si sa-l duca la rudele fara sa cunoasca programul copilului. ex: Copilul, fiind mic, nu maninca salam. El imi spune ca "umbla cu salamul in gura" de la varsta de doi ani si nu are nimic. GRESIT...are probleme cu stomacul.Tot programul copilului va fi dat peste cap.
imi pare tare rau ca am vazut cu intarziere mesajul dvs.
ca trebuia de duminica sa concepeti concluzii scrise privind respingerea intampinarii, in care sa treceti topate sugetile date de colegii mei, tot ce aveti dvs pe suflet si sa propunetidvs un program de vizitare, dupa cum v-ar place dvs, sustinand ca minorul e tare mic si dependent de mama.
luati aminte, ca minorul nu este numai al dvs. amandoi parintii trebuie sa se bucure de el in egala masura. trebuia instiintata autoritatea tutelara cu privire la tata...daca ziceti ca se imbata , ii da sa pape salam...

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Vizita minor ysis80 ysis80 Un copil de 12 ani nu si a vazut tata de la varsta de 1 an, copilul fiind incredintat la mama la divort, tata fiind plecat din tara. In toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala gandbun gandbun o intrebare, va rog sunt in proces cu fostul sot pt. stabilire program vizita copil minor;copilul mi-a fost incredintat mie in urma hotararii divort;sotul ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor custodie custodie Buna seara! Am divortat acum 7 ani si copilul mi s-a incredintat spre cestere prin hotarare de divort. Fostul meu sot nu a cerut atunci legatura cu minorul, ... (vezi toată discuția)