Buna ziua,
La unitatea unde lucrez s-au transformat 2 posturi de studii medii in studii superioare. Unul la compartimentul unde sunt eu incadrat contabilitate de gestiune si unul la salarizare. Eu doresc sa ma inscriu la concurs pe functia de la mine din birou numai ca sefa mea mi-a zis ca deoarece eu am pe diploma trecut economist cu specializarea finante-banci nu pot sa ma inscriu pe postul de la contabilitate de gestiune si daca doresc sa ma inscriu pe cel de la salarizare fara sa-mi ofere o baza legala doar motivandu-mi ca, colega mea de birou este singura calificata sa candideze pe acel post intrucat a absolvit contabilitate si informatica de gestiune. Nici cei de la MRU nu mi-au putut oferi o baza legala iar eu suspectez ca sefa mea o favorizeaza pe colega mea. Deasemeni am absolvit si un master pe specialitatea Managementul Financiar Contabil al administratiei publice care mi s-a spus ca nu poate fi luat in calcul ci doar ce scrie pe diploma de licenta.
Ma gandesc ca puteti, dar nu veti fiprobabil platit la maximul de salarizare, veti fi penalizat, neavand strict specialitatea postului cerut. In fond in facultate ati facut si contabilitate. Iar un program de contabilitate pe calculator il poate sti oricine.Mai vedeti si alte pareri
buna ziua. inteleg ca au fost tranformate 2 posturi de studii medii in studii superioare. din cate stiu la transformare se precizeaza studii superioare economice. nu cred ca se precizeaza studii superioare economice specialitatea contabilitate si gestiune sau salarizare. asta tine de angajator care va stabili conditiile de participare la concurs.e clar ca sefa nu doreste ca dvs sa participati la concurs (probabil sunteti mai profesionist ca cealalta persoana si o posibila participare din partea dvs ar insemna sanse mai mici pt a 2 a persoana). mai mult daca sunteti institutie publica atunci concursul se organizeaza mai intai la nivelul unitatii. daca la conditiile de participare la concurs nu se vor preciza studii economice specialitatea contabilitate si informatica de gestiune ci doar studii superioare economice va puteti inscrie fara nici o problema. daca vor scrie si specialitatea mi se pare ca se incalca principiul nediscriminare si transparentei restrictionandu-va sa va inscrieti la concurs. daca am inteles dvs lucrati in acest birou ca si colega dvs.
Deci sa inteleg ca nu ar exista o baza legala care sa ma impiedice sa ma inscriu pe acel post. Totusi concursul trebuie sa aibe la baza anumite reglementari legale. Stiti care sunt acestea? Da lucram in acelasi compartiment si suntem salariati la o unitate militara. Sefa mea este mai apropiata de ea intrucat sunt prietene vechi.
Orice concurs are la baza anumite cerinte stabilite de angajator, cerinte ce vor fi publicate in presa sau pe un portal de specialitate, cu 15-30 de zile inainte de concurs. Si eu cred ca pentru acel post se vor cere studii superioare economice, fara o anumita specializare, caz in care va puteti inscrie fara grija. Dvs. trebuie sa urmariti publicarea anuntului si, in functie de cerintele stabilite, va puteti depune dosarul (parerea mea este sa va depuneti dosarul oricum, oficial, cu nr. de inregistrare sis a vedem ce motiv legal gaseste MRU sa vi-l respinga, in cazul in care se solicita doar studii economice).
succes!
Intradevar se dorea ca eu sa nu particip pe acel post si dupa amenintari cu sesizarea organelor de control au cedat si mi-au permis inscrierea. Multumesc pentru raspunsuri. Topic inchis.