Astazi am fost sa ma angajez, mi-au zis ca salariul e de 720 de lei, din care mi se trage 30 de lei pentru garantii plus ca voi lua 30 % din somaj deoarece e a treia luna in care teoretic af fi trebuit sa iau somaj....intrebarea e, cat voi lua eu salariul in mana fara cei 30 %???
Mentionez ca in contract scria ca salariul de baza e de 720 de lei....
Atentie!!!!!Salariul dvs. nu are legatura cu suma reprezentand 30% din valoarea somajului, care se acorda de stat pentru stimularea gasirii unui loc de munca.
Salariul pe care trebuie sa-l primiti este cel trecut in contractul de munca (net sau brut). La acesta suma se adauga acel 30% din indemnizatia de somaj, doar daca beneficiati de acest drept (sunteti in plata) si contractul de munca se incheie pe perioada nedeterminata.
Pentru suma care se retine ca si garantie trebuie sa aveti clauza in contract sau separat contract de garantie pentru ca acesti bani se depun intr-un cont de garantii si nu se ruleaza de catre patron..
Da, contractul meu e pe perioada nedeterminata, si am semnat si acel contract de garantii pentru care mi se retine 30 de lei din salariu, dar unde se depun si pentru ce anume nu mi sa spus, dar nelamurirea mea este ce salariu voi lua eu de fapt, opentru ca la interviu mi sa zis ca voi avea 720 de lei fara bonuri de masa, dar in contract este specificat salariul de baza de 720....deci eu ce salariu voi lua in mana fara 30 % care stiu ca sunt separati????
Pentru a numai deschide alt thread pe acelas subiect : Angajarea din somaj
Am si eu 2 intrebari la situatia in care gasesc un loc de munca si mi-se comunica la interviu ca nu mi-se deschide cartea de munca imediat dupa angajare , ci dupa 1 -2 luni de proba
1 - Care este contractul/modalitatea legal/a prin care in cazul in care dupa luna/ile de proba nu voi fii angajat , sa pot beneficia de somaj in continuare
2 - Sa inteleg ca in cazul angajari voi beneficia si eu de acei 30% din indemnizatia de somaj atribuita la data cand am fost inscris la somaj , sau din indemnizatia redusa cu 15% daca legile actuale se vor aplica si eu ma voi angaja dupa aceste noi legi puse in practica
Ajutor somaj?
hannacska
Buna dimineata!
Am o situatie \\"ciudata\\" impreuna cu mai multi colegi.Lucram la o firma care a intrat in insolventa recent. Acelas proprietar de firma ... (vezi toată discuția)