avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla in urma unui partaj voluntar?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla in urma unui partaj voluntar?

am divortat acum 3ani am facut partaj voluntar la notar care prevede :daca an doi ani de zile ai dau o solda de 10mii euro fostului meu sot ami revine locuinta iar daca nu reusesc se baga imobilu an vanzare de comun acord ptr a fi despagubit de solda de 10 mii euro .am bagat locuinta an vanzare dar a trecut 2 luni si nu am vanduto iar fostu sot ma streseaza si ma ameninta sa vand dar din pacate nu sant clienti din cauza situatiei din tara .va rog frumos sfatuitima cum sa procedez .cum ma poate ataca fostu sot?instanta?sau executare silita ?santem ambii proprietari si ami fac griji ptr ca an urma casniciei a rezultat si un minor:((
Cand ati incheiat actul ati inteles la ce va obligati? Ca inteleg ca ati pus apartamentul la vanzare acum, insa nu inteleg de ce nu l-ati vandut acum 3 ani. Sau de ce nu ati facut un credit atunci.
Din pacate, sansele sunt aceleasi si azi: vindeti sau va imprumutati de sulta.
La executarea silita, veti avea si cheltuieli mai mari si probabil ca un pret mai mic.
Ca exista un minor la mijloc e pacat, insa de el trebuie sa se ingrijeasca cel care l-a primit spre crestere si educare, adica dv. trebuia sa faceti acum 3 ani planuri sa aveti asigurata locuinta pentru el. Nu-l folositi acum ca santaj... ca va suferi saracul.
Incercati sa mai negociati cu fostul, sa gasiti o solutie impreuna.
Daca a expirat termenul de 2 ani in care erati obligata a achita sulta de 10.000 Eur, atunci oricand sotul poate introduce cerere de executare silita a acelui titlu executoriu si, sa solicite executorului vanzarea acelui bun la licitatie publica, situatie in care:
- valoarea imobilului va fi mult diminuata fata de pretul pietei;
- veti fi obligata si la plata tuturor cheltuielilor de executare silita: onorariu avocat, onorariu executor, taxe de timbru, onorariu evaluator etc.
In final, veti observa ca veti pierde poate 50% din valoarea de vanzare la licitatie a imobilului care, in conditiile de fata, poate sa insemne sa mai duceti bani de acasa sau diferenta de bani cu care veti ramane sa fie atat de mica incat sa nu merite osteneala...
Va recomand calduros sa rezolvati cat mai curand cu vanzarea acestui bun, chiar la un pret situat sub pretul pietei, pentru a nu pierde mai mult decat ati castiga. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)