avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat proces Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat proces Granituire

Buna ziua. Am si eu o problema. Locuiesc cu un vecin in curte si suntem coprop. pe o alee de acces ( in acte e mentionate cale de acces si atat pe care eu o folosesc sa ies la soseaua principala prin fata casei lui). Acum 1 an m-a dat in judecata ca sa iesim din indiviziune iar instanta a respins cererea care este si acum in redactare la judecatoria Focsani. Recent, am primit o cerere de chemare in judecata de la vecin ca ma cheama in judecata pt. Granituire. Cum procedez ? Ma judec in ambele procese sau doar in 1 ? In care ma judec ? Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 17:06, 16 Iunie 2010
repet, ce vizeaza granituirea?
daca granituirea vizeaza tot calea de servitute, aceasta este inadmisibila, avand autoritate ( definitiva) pe iesire din indiviziune..
e vorba doar de o calificare a actiunii..B-)
Exact. vizeaza tot calea de acces . Indiviziunea este definitiva si nu irevocabila si ma interesa daca granituirea se poate suspenda pana la o hot. irevocabila pt indiviziune
nu prea...
invocati, eventual actele de dispozitie specifice coproprietatii, respectiv cum ca cererea de chemare in judecata e un act de dispoziotie si trebuie semnat si de dvs ca si coproprietar si ca parat...

ar trebui sa va inscrieti ca si consultant:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna "fortata," pe cote indivize de proprietate ? Manole Dumitru Manole Dumitru Un coproprietar, care detine 1/3 dintr-o alee de acces, Coproprietarul, cota sa poate sa o desmembreze fara a respecta unele conditii? (iesire din indiviziune, ... (vezi toată discuția)