avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta in loc de carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta in loc de carte de munca

Salutare!

Mi-am dat demisia, mi s-a desfacut contractul de munca, am primit nota de lichidare care trebuie semnata de catre directorul unitatii in care am lucrat. Problema este ca mi s-a spus de la resurse umane ca mi se va da in locul cartii de munca o adeverinta. Dupa spusele lor, adeverinta e acelasi lucru cu cartea de munca; adeverinta (tot dupa ei) va "tine locul cartii de munca de anul viitor" pentru ca "unele se pierd si nu se pot inlocui".
Toate acestea mi se par niste aberatii! Sa deduc ca nu mi s-a intocmit cartea de munca?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 10 Iunie 2010

În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime vizate de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte in urma demisiei raduhanta raduhanta Buna ziua! In data de 1 februarie, am depus demisia la locul actual de munca. Preavizul este cel prevazut in CIM, adica de 15 zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Cumparare carti de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Imi puteti spune unde gasesc sa cumpar carti de munca? Am sunat la Ministerul Muncii si nu au avut tot anul. Cel putin asa mi-au spus. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime sau carte de munca? c_mirela c_mirela Buna ziua, La ultima firma am lucrat doar 2 luni dupa care mi s-a desfacut contractul de munca prin art.56 lit.j (adica beneficiar de somaj). Toata problema a ... (vezi toată discuția)