avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta de vechime sau carte de munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta de vechime sau carte de munca?

Buna ziua,
La ultima firma am lucrat doar 2 luni dupa care mi s-a desfacut contractul de munca prin art.56 lit.j (adica beneficiar de somaj). Toata problema a inceput cand cei de la ultima firma care are sediul in bucuresti mi-au trimis doar o adeverinta de vechime pe care cei de la ajofm nu vor sa o recunoasca. Cei de la AJOFM sustin ca legal au nevoie sa fie trecuta acea perioada pe cartea de munca iar cei de la resurse umane de la ultimul angajator spun ca adeverinta (care are toate stampilele) e perfect valabila si ca nu au de ce sa opereze in cartea de munca. Trebuie sa mentionez ca eu aveam intocmita carte de munca dar nu am reusit sa o trimit firmei respective deoarece nu mi s-a eliberat in timp util de la celalalt angajator. Totusi ce e de facut? De ce pentru pensie e suficienta o adeverinta de vechime iar la somaj nu mi se accepta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 17 Decembrie 2009
mergeti la itm si povestiti .va vor indruma cu siguranta.
1. Intr-adevar, Normele de aplicare a Legii 76/2002 spun:
Art.18 (4) In situatia in care nu s-a intocmit carnet de munca, dovada existentei unor raporturi de munca sau de serviciu se efectueaza cu alte acte prevazute de lege.
2. Dar daca adeverinta nu este trecuta in carnetul de munca si este vizata de ITM nu vad nici un impediment sa fie acceptata de AJOFM.
3. De la sfarsitul anului viitor nu mai se intocmesc carnete de munca. Ce vor face atunci, nu mai acorda indemnizatie de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 luni din concediul pt cresterea copilului nu apare in cartea de munca, cine le poate trece? franci franci situatia mea este urmatoarea: inainte de treminarea concediului de maternitate m-am intors o luna la firma care m-a disponibilizat \"cu acordul meu\" cu 31 ... (vezi toată discuția)
Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)
Somaj covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)