avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face recurs la o hotarare judecatoreasca in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face recurs la o hotarare judecatoreasca in alt judet decat in cel in care s-a judecat procesul?

as vrea sa stiu daca se poate face recurs la o hotarare judecatoreasca dar in alt judet,adica in judetul in care locuiesc.multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:17, 11 Iunie 2010
Atacarea unei hotarari judecatoresti se face la instanta care a dat solutia atacata, iar aceasta o va indrepta catre instanta de control investita.
Pentru a se judeca in alt judet, puteti formula cerere de stramutare a dosarului, dar numai pentru motive temeinice, si asta numai in cadrul procesului in fata instantei de recurs.
inteleg,dar eu am un proces co o persoana care locuieste in alt judet si nu ma pot prezenta la proces din cauza amenintarilor cu moartea,sa zicem ca pierd procesul din cauza neprezentarii,ce pot face in acest caz?
sau cum ma pot reprezenta la proces fara a fi prezent?
Puteti sa va angajati un avocat din zona respectiva, care vă va reprezenta şi vă va apăra interese în instanţă, fără ca dv. să fiţi prezent.
De asemenea, puteţi să daţi mandat de reprezentare prin notar unui prieten, care să va reprezinte în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de stramutare iris9 iris9 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a stramuta un dosar la alta instanta de acelasi grad, in alt judet, intr-un dosar civil, pe motive de ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca flori9 flori9 Buna seara! Pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, ma pot prezenta eu in calitate de imputernicit cu drepturi depline pe toata perioada procesului? ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor felicia taranu felicia taranu va rog sa ma ajutati.sant in proces cu fostul meu sot pentru reincredintarea copilului.fetita are 15 ani.cand am divortat a fost o asa zisa intelegere sa ... (vezi toată discuția)