avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiu realizat in Italia / drepturi de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiu realizat in Italia / drepturi de pensie

daca am lucrat 10 luni in Italia cu contract de munca, pot sa adaug aceasta perioada la vechimea in munca? este recunoscuta de legea din romania? multumesc
Cel mai recent răspuns: flory2o1o , utilizator 17:24, 11 Iunie 2010
Romania a incheiat cu Italia conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale. Perioada lucrata in Italia si pentru care ati platit contributiile obligatorii constituie stagiu de cotizare si va fi adaugata stagiului realizat in Romania in vederea deschiderii drepturilor de pensie.
Multumesc mult. Motto-ul este perfect !!! Trebuie sa lupti tu insuti pentru binele tau....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara - italia mihaela daniela mihaela daniela buna seara!am si eu o intrebare daca mama mea munceste in italia cu contract de munca si i se platesc toate drepturile aici cand va iesi la pensie anticipat ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)
Cumularea vechimii in munca in strainatate la pensia din romania Radu Lupascu Radu Lupascu 1)Sunt nascuta in 7 nov. 1955 si am acumulat o vechime in munca in Romania de 22 de ani . La ce varsta ma pot pensiona ? 2)De asemena am acumulat 5 ani ... (vezi toată discuția)