avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere paternitate dupa 5 ani de la nasterea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere paternitate dupa 5 ani de la nasterea copilului

Buna ziua,

in ce conditii se poate face o recunoastere a copilului dupa 5 ani de la nasterea acestuia, in conditiile in care parintii copilului nu erau casatoriti si nu sunt nici acum; de ce anume este nevoie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:49, 11 Iunie 2010
Copilul conceput si nascut in afara casatoriei poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament.
Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.
(art.57 C.fam.)
Recunoasterea paternitatii copilului nascut in afara casatoriei se poate face oricand de catre tata, fie:
- printr-o declaratie la Starea civila a Primariei unde a fost inregistrata nasterea,
- declaratie autentica la notar;
- actiune in instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa il fac sa imi plateasca pensie alimentara? monyk_dulkik monyk_dulkik Cum as putea sa il fac pe fostul meu iubit care ma lasat insarcinata si ma parasit,sa plateasca pensie alimentara?Totul sa petrecut in spania,dupa care el a ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii lucy_ana lucy_ana Legea spune ca termeul de recunoastere al paternitatii unui copil este de 1 an (din cunostintele mele). Ce se intimpla daca acel an trece si copilul nu a fost ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)