avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drepturile copilului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drepturile copilului

sunt mama si mi-e greu.de aceea va scriu.am vecina o fetita de 14 ani,care sta la bunica ei.mama ei si-a refacut viata cu un alt barbat si au si un copil de 3 ani deja.de la varsta de zece ani,fata in cauza sta cu bunica ei,care nu se ocupa de ea,si nici mancare nu prea ii da.cand fata ii spune mamei ca nu are ce se manance,ea ii raspunde ca nu are timp de sa ceva.saraca,fata,astazi mi-a plans,si mi-a spus ca ce rau se simte cand vede ca altii au grija de copii lor si pe ea nu o asteapta nimeni cu mancare.oare ce sa fac sa o ajut .pe cine sa sesizez.tatal vitreg a si batuto de cateva ori,deoarece mai bea.tatal natura nu se cunoaste,nu se stie cine e.ce e de facut cu fetita asta.care invata bine si e inteligentasi a crescut singurica.poate fi pedepsita mama ca a plecat cu acel barbat si a lasato la bunica?ii da abni dar cu taraita si o cearta zilnic cand cere mancare sau bani.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:42, 11 Iunie 2010
Cred ca trebuie formulata o plangere la autoritatea tutelara competenta teritorial pentru a demara actiunile necesare pentru a transfera copilul in ingrijirea statului.
Daca doriti sa o ajutati pe fetita sesizati DGASPC din orasul de domiciliu al fetitei pentru ca acestia sa efectueze o ancheta sociala in vederea instituirii unor masuri de protectie sociala. Mama fetitei nu imi dau seama daca poate fi pedepsita, intrucat atat de multi copii sunt parasiti si totusi, mamele acelea nu patesc nimic daca nu si-au supus copiii unor violente sau nu au le-au pus viata in primejdie, etc.
Exista oserie de infractiuni in codul penal , titlul IX, capitolul 3, cum ar fi art 314, insa nu prea ar fi cazul deoarece mama totusi a lasat fetita in grija cuiva apropiat si ii mai trimite si ceva bani.
copii au dreptul sa creasca langa parintii lor.nu stiu ce articol de lege spune asta.dar este lege
.
Care este legatura cu subiectul ?
User-ul intreaba ce ar trebui sa intreprinda,dvs,relatati despre niste prevederi legale ,pe care nu le cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adopție copil giulya93 giulya93 Sora mea are o fetiță de 4 ani și a lasato la mama mea de la 2 ani și numai o ia înapoi sta cu alt barbat șiare un copil cu el.poate mama sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? fcompart fcompart Buna seara, Cunosc urmatoarea situatie: O familie cu 2 copii este in Grecia. Eu cunosc bunica. Bunica a fost sunata la telefon de patronul din Grecia ... (vezi toată discuția)
Divort la persoane cu handicap.. ramycrx ramycrx Buna va scriu in numele fratelui meu,el este nevazator iar sotia lui vede cu un ochi,sunt casatoriti de trei ani de zile,iar impreuna au o fetita de aproape ... (vezi toată discuția)