avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu am mai orimit salariu de 4 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu am mai orimit salariu de 4 luni

Lucrez la o firma de salubrizare MIVI TRADING SRL si atat eu cat si colegele mele nu am mai primit salariul de 4 luni.Orice incercare de a rezolva pe cale amiabila cu patronii ne-a fost respinsa.Va rugam sa ne ajutati sa ne recuparam drepturile banesti.Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 12 Iunie 2010
din pacate aveti la indemana numai posibilitatea actiunii in justitie, daca intr-adevar s-au epuizat toate mijloacele de rezolvare amiabila.
Si in completare faceti si o sesizare la ITM.
cleo_cici a scris:

Lucrez la o firma de salubrizare MIVI TRADING SRL si atat eu cat si colegele mele nu am mai primit salariul de 4 luni.Orice incercare de a rezolva pe cale amiabila cu patronii ne-a fost respinsa.Va rugam sa ne ajutati sa ne recuparam drepturile banesti.Va multumim.

In acest caz aveti doua posibilitati pe care le puteti exercita concomitent :
1. Sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii ...insa trebuie sa stiti ca aceste institutii doar constata neplata salariului si nu-l poate obliga pe ajagator sa vi le plateasca. Va stabili un termen pentru plata in urma controlului si apoi daca aceasta masura nu este respectata il va amenda pe angajator.

2. Actiune in instanta. Actunea se depune la Tribunalul in a carui raza teritoriala aveti domiciliul . Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema salariala boby78 boby78 Buna seara, As avea o intrebare.Ce este de facut in momentul in care am fost bagat in preaviz in care mi se specifica ca pana la data de 24.03.2011 mi se vor ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului dupa 4 luni de zile??? ce este de facut din punct de vedere legal maxim63 maxim63 AM LUCRAT PE O PERIOADA DETERMINATA DE 3 LUNI DE ZILE(CONTRACT DE 120 DE ZILE ).IN ACEST RASTIMP NU AM PRIMIT NICI UN SALARIU . la terminarea celor 120 de zile ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca! r1vlaicu r1vlaicu Sunt angajat la un patron cu activitate in constructii!De peste 40 de zile.Dar inca refuze sa imi dea bani pe perioada muncita!Ce pot face?Dan! (vezi toată discuția)