avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NEPLATA SALARIULUI DUPA 4 LUNI DE ZILE??? CE ESTE DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NEPLATA SALARIULUI DUPA 4 LUNI DE ZILE??? CE ESTE DE FACUT DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL

AM LUCRAT PE O PERIOADA DETERMINATA DE 3 LUNI DE ZILE(CONTRACT DE 120 DE ZILE ).IN ACEST RASTIMP NU AM PRIMIT NICI UN SALARIU . la terminarea celor 120 de zile am fost rugat sa imi mai prelungesc contractul cu inca o luna calendaristica pentru ca o sa se recupereze toate sumele acumulate din salariu.IN ACEST MOMENT MAI AM 2 SAPTAMINI SI SE VA INCHEIA CONTRACTUL MEU DE MUNCA SI NU AM PRIMIT NIMIC DIN DREPTURILE MELE BANESTI.CARE AR FI MODALITATEA LEGALA CONFORM CODULUI MUNCI DE A REZOLVA ACEASTA PROBLEMA?UNDE MA POT ADRESA?CARE AR FI FORMELE DE ATAC PENTRU RECUPERAREA DREPTURILOR MELE SALARIALE???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 12 Iulie 2011
O actiune in instanta insotita de o plangere la ITM.
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare la ITM sau Inspectia Muncii si actiunea in instanta - aceasta se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare. Actiunea se depune in termen de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite salariile.
Eu as opina pt. sesizare catre ITM in prima faza,si numai daca in urma acesteia rezultatul nu va fi cel asteptat sa se introduca si actiune in instanta,caci se poate ca in urma unui control al celor de la ITM ,firma sa faca plata restanta si atunci actiunea nu va mai avea obiect,afara de eventual situatia in care se solicita si plata de despagubiri pe langa drepturile salariale cuvenite initial.
Cred ca cel mai bine este sa le depuna pe amandoua ...avand in vedere ca acum suntem in vacanta judecatoreasca si va primi termen dupa 01.10.2011 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul demisiei angajatorul este obligat sa plateasca concediul de odihna neefectuat? ionelenasorina ionelenasorina Buna ziua, am fost angajata pe postul de gestionar in cadrul unei firme din 05.08.2011, iar in data de 05.05.2012 mi-am dat demisia din motive ... (vezi toată discuția)
Concediere de la locul de munca guerilla guerilla Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu niste sfaturi. Am fost concediat cu motivul ca am adus prejudiciu firmei in urma unui accident rutier ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neincasate bgeorgeta bgeorgeta Buna ziua! Am lucrat la o societate, iar in urma cu cateva zile mi-a depus cererea de demisie intrucat nu am mai primit salariul in intregime (din motive de ... (vezi toată discuția)