avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire legala

daca la o mostenire legala sunt chemati un frate bun si doi frati consangvini ai defunctului, care va fi partea pe care o va lua fratele bun?
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 23:55, 13 Iunie 2010
daca se dezbate mostenirea autorului celor 3 partile vor fi egale.
Buna dimineata
Doar in cazul in care se dezbate succesiunea unei persoane la care sunt chemati fratii atat consangvini cat si uterini si exista si un frate bun acesta din urma va culege o cota mai mare primind si pe linia materna si pe cea paterna
si care ar fi procentul luat de fratele bun.
va multumesc anticipat
Fratele bun va lua 1/2 din mostenire urmand ca fratii consangvini ai defunctului sa culeaga cealalta parte de 1/2 din mostenire impreuna- respectiv 1/4 din succesiune fiecare frate consangvin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni byank04 byank04 Chiar am nevoie de ajutor.:((Am o nelamurire foarte mare in legatura cu mostenirea legala.De exemplu in cazul in care sunt ambii parinti in viata,ei primesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvan_3 razvan_3 Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie privind succesiunea unchiului meu Acesta a decedat in urma cu aprox.2 ani,nu are copii si sotie,singurele ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire anastasislavinia anastasislavinia x a decedat. Nu a avut familie nici copii doar: surori bune -2, frati de tata -3 si de mama -3 , care la randul lor au toti copii. Cine are drept la ... (vezi toată discuția)