avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt casatorita in uk cu certf de casatorie din uk as vrea sa divortez.tin sa precizez ca sunt cetatean roman in acte totul din ro sotul meu este din polonia la fel toate actele din pl.noi neam casatorit pe baza pasaportului si atat.cum as putea sa divortez in romania in cond in care el este in polonia eu in romania.care ar fi pasii.cel mai repede si fara complicatii.nu avem copii nimik de impartit si de comun acord
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:04, 12 Iunie 2010
Daca certificatul de casatorie este transcris in Romania si nu ati avut resedinta comuna in UK, acolo doar v-ati casatorit, apoi fiecare s-a dus in tara lui, puteti divorta in Romania prin acord daca aceasta casatorie s-a incheiat cu cel putin un an in urma sau puteti divorta pur si simplu cu audierea unui martor.
Dv., fiind in Romania, veti introduce cererea de divort in Romania, iar sotul va putea trimite la dosar o declaratie autentica prin care va declara ca este de acord cu divortul, din casatorie nerezultand copii si nu ati avut resedinta comuna.
Va recomand angajarea unui avocat. Daca locuiti in Romania, nu veti putea angaja un avocat care sa va reprezinte in divort, prezenta dv. la depunerea actiunii cat si la fiecare termen de judecata, fiind obligatorie. ;)
la ultimul domiciliu va divirtati.
ati legalizat casatoria si in romania , ca sa va puteti divorta aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenii straini pot divorta in romania? margica margica buna ziua ! suntem cetateni austrieci si avem domiciliul in Romania.Este posibil sa divortez in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Divort in strainatate Pecik Pecik In cazul unui divort in Italia, as avea nevoie de un articol constitutional, o lege sau ceva asemanator din care sa rezulte ca, in ciuda faptului ca sotii sunt ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj cu un cetatean strain lia80 lia80 M-am casatoriat in 2005 in Marea Britanie cu un cetatean britanic, dupa care am recunoscut casatoria si in Romania-Bucuresti. Avem o casa de vacanta amindoi ... (vezi toată discuția)