avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cite salarii compensatorii sunt legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cite salarii compensatorii sunt legale?

Ma interesaza sa stiu cit este maximul de salarii compensatorii care poate legal o firma privata sa o dea unui angajat de care vrea sa scape.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:51, 13 Iunie 2010
Nu sunt prevazut , am recitit contractul, este CIM.
Insa mi s a sugerat ca ar fi o varianta.
De aceea incerc sa aflu cit pot sa cer, pt ca fara averitizment sau alte somatii nu poti da chiar asa afara un angajat.
Oare gresesc?
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc
Negocierea este libera...depinde cat sunt interesati sa va dea...( fara numar:D) ..de obligat insa, daca nu aveti nimic stabilt n puteti sa-i obligati la mai mult de un salariu compensator
raissa35 a scris:

Pana la cit?
Maxim? Salariul pe un an? Pe doi?
Multumesc

Legea prevede numai minimum care se acorda ... insa obligativitatea de a va acorda mai multe salarii compensatorii, in lipsa unei reglementari exprese, este greu de obtinut si in instanta.
Multumesc
Insa daca ce-mi ofera nu imi convine, pt ca pe buna dreptate, legal nu are de ce sa ma dea afara, cum procedez?
Si care este minim? 1 salar 3, 24? Cit?

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv de restructurare deceballus deceballus in cazul in care o societate concediaza angajati si invoca ca motiv restructurarea posturilor angajatii care sunt concediati primesc salarii compensatorii? (vezi toată discuția)