Am cumparat un apartament vechi. Nu am realizat la momentul achizitiei ca aerisirea unuia dintre cele 2 WC-uri ale vecinului este in balconul meu (Era o fereastra 30x30 varuita). Mentionez ca balconul era si este inchis. Cand am discutat cu vecinul despre aceasta mi-a spus ca sa nu-mi fac griji ca nu deschide acea aerisire niciodata. Am concluzionat (s-a dovedit a fi gresit) ca o voi zidi pe cheltuiala mea. Ulterior mi-a pretins sa-i fac din ce-oi sti o gura de aerisire (perete fals?) prin balconul meu (si asa micut) pe perete in exterior. Asta insemnand evident si distrugerea intregului geam termopan si reconstruirea lui si alte cheltuieli si inestetic si spatiu pierdut. Intrebarea este - este indreptatit acest vecin sa aiba aerisirea pe proprietatea mea (balcon)? Mentionez ca balconul este in acte 100% proprietatea mea si nu este in condiviziune in nici un fel. Vecinul de dedesubt a zidit acea aerisire dar nu stiu daca amiabil sau in alt mod?!
Eu am inteles ca situatia e asa cum e si ca trebuie sa-i fac aerisirea. Chiar am inteles ca zidul despartitor e proprietatea noastra chiar daca balconu' e integral al meu. Vecinul pretinde aceasta aerisire (e indreptatit) si o sa o fac ca lumea sa nu aiba prejudiciu (calculez tiraj, hidroizolata, tratata impotriva fungilor, etc.). Sa zicem ca va fi de acord si va fi multumit ... cum pot preveni o eventuala schimbare de pretentii pe viitor a dumnealui sau a unui alt proprietar al apartamentului vecin?
Multumesc din nou pentru timpul dumneavoastra.
P.S. Comentariul nu l-am inteles!
:oops:
Comentariul nu va este adresat.
Este statusul personal al utilizatorului, pe care si l-a setat in profilul personal. Se refera la alti destepti si la alti prosti de pe forum cu care "nu se are bine" :magic:
Apreciez mult faptul ca ati consumat timp sa-mi prezentati articolele respective. Fara indoiala ca lipsa de cunostinte in domeniul juritic si numai ma face sa am o abordare pragmatica si reductionista, limitata fara indoiala. Adica eu si acum ma mir ca toti, dar absolut toti locatarii (5 etaje) au balcoanele inchise si acele ferastruice izolate intr-un fel sau altu (n-am verificat decat circumstantial un apartament care avea zidita acea aerisire) si in situatia mea totul devine, daca mi se permite, "Cuiul lui Pepelea"!
Trag nadejde ca daca o sa fie multumit vecinul meu cu solutia oferita o sa-l tina multumirea :) Probabil imposibilitatea de-a prezenta releveul pe acesta structura de comunicatie are un oarecare impact in cum stau lucrurile in fapt.
Va multumesc inca o data pentru efort!
Intr-adevar, proprietarii nu-si bat capul cu problema privita juridic si actioneaza pe principiul cine tipa mai tare sau ai cui muschi sunt mai tari si mai mari... sau cad la invoiala. Traiesc asa, zeci de ani pana cand vine cineva ....care pune problema.
Atunci unii dau cu zeflemeaua, altii se trezesc ca li s-au incalcat drepturile.... Nu e numai acest caz al Dv. Proprietatea comuna este un miraj pentru unii dintre proprietari care, daca li se permite, isi insusesc halci mari din ea fara ca ceilalti sa reactioneze.
Rolul asociatiei de proprietari, de prea multe ori ignorat sau contestat, este tocmai de a pune in ordine lucrurile si la locul lor. Legea o ajuta. Important este ca si oamenii sa o aplice...sa vrea sa o aplice. Unii vor, altii nu si altii nu se omoara cu firea. De aici provin si conflictele prea frecvente din asociatii.
Un caz asemantor cu al Dv a mai fost discutat pe forum si ajunsesem la ideea ca cel ca Dv. sa fi facut un perete din rigips, paralel, la o distanta de cativa cm de zidul cladirii, astfel incat acea aerisire sa ramana in aer liber. Nu v-am dat aceasta idee pentru ca imi dau seama ca asa cum e cazul Dv. ar fi o complicatie prea mare.....
Scuzati raspunsurile sacadate - dar fiica mea imparte calculatoru' duminica cu mine si era Pinochio pe fir :)) n-am putut sa pretind nimic.
Va multumesc pentru idee - cam asta vreau sa fac si eu ... cu un amendament ... in loc de un perete fals va fi un paralelipiped din rigips tratat antifungic de inaltimea ferestrei si lung de 2 metri ca sa ajunga in afara cladirii.
Va doresc o viata frumoasa si sanatate sa mai ajutati si alti oameni aflati in impas ca si mine!
Tot respectul!
Inchidere balcoane
danuttan
Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)