avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz probe biologice

Se poate obtine o sancţiune cu caracter administrativ (18 ind.1) la infractiunea de refuz de recoltare probe biologice (art 87 alin.5 din OUG 195/2002), în condiţiile în care autorul nu are antecedente şi are 0,48mg/l la etilotest, conduită pozitiva ....cunoaşteţi eventual vreun caz din jurisprudenţă...
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 21:07, 14 Iunie 2010
depinde de multe chestiuni - de ex. am avut un client care a scapat ptr motivul ca medicul si agentul de politie nu i-au adus la cunostinta faptul ca exista posibilitatea recoltarii probelor biologice si altfel decit din sange (refuzase luarea probelor de sange ptr ca avea fobie de ace). Agentul nu a consemnat faptul ca s-a adus la cunostinta inculpatului aceste posibilitati si evident ca nu a consemnat nici refuzul inculpatului cu privire la acest aspect (desi ar fi fost de acord).
desi avea dosar penal ptr refuz, acest viciu l-a scapat de raspunderea penala.

de aceea va propun sa discutati cu un avocat ptr ca exista posibilitatea sa va ajute sa scapati chiar de o pedeapsa minina/adm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice de catre politist cristalina cristalina in urma testării a avut o concentratie de alcool in aerul expirat de 0,86. A refuzat recoltarea probelor biologice. După ce a constientizat gravitatea ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice ContSters71247 ContSters71247 Sunt oprit in trafic si mi se cere sa ma supun recoltarii de probe biologice (suspiciune de consum de substante interzise). Accept sa ofer probe de saliva, ... (vezi toată discuția)