avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere nejustificata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere nejustificata

pana la data de 01-06-2010 am lucrat in functia de agent paza la sc PANTERA GUARD SRL de unde am fost concediat fara motiv si fara preavizul de 15 zile cum este si legal. Unde sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 13 Iunie 2010
Buna ziua,

Trebuie sa dati mai multe detalii cu privire la dispozitiile in temeiul carora ati fost concediat.

Daca a fost o concediere individuala art 65 alin 1 din Codul Muncii trebuie sa stiti ca aveti dreptul cel putin la plata unui salariu compensatoriu conform CCM unic la nivel national pe anii 2007-2010, numai in cazul in care nu aveti un CCM la nivel de unitatae mai favorabil.

Puteti contesta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la data la care v-a fost comunicata la tribunalul din circumscriptia in care domiciliati.

Daca ati fost concediat disciplinar -art 61 coroborat cu art. 264 Codul Muncii -aceasta situatie comporta mai multe discutii.
impotriva deciziei de concediere abuziva va puteti adresa Tribunalului cu o plingere in termen de 30 zile de la data primirii/luarii la cunostinta a respectivei decizii.
radu_george74 a scris:

pana la data de 01-06-2010 am lucrat in functia de agent paza la sc PANTERA GUARD SRL de unde am fost concediat fara motiv si fara preavizul de 15 zile cum este si legal. Unde sa ma adresez?

Care a fost temeiul de drept al incetarii raportului de munca?
Puteti depune o sesizare la ITM prin care le solicitati sa va comunice o copie de pe decizia de incetare a raportului de munca si apoi sa introduceti o actiune in instanta.
Sau
Sa introduceti direct o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala sau colectiva? meeri_m meeri_m Buna seara! Va rog, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez (inca? ) la o societate care in momentul de fata mai are aproximativ ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)