avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despãgubire în cadrul partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despãgubire în cadrul partajului

Sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. De doi ani eu locuiesc cu minorul în chirie, în timp ce, fosta soție locuiește în apartamentul proprietate comună și folosește toate bunurile comune.
Întrebare:
În cadrul partajului se pot cere despăgubiri pentru faptul că a folosit singură toate bunurile mobile și imobile, iar eu și copilul am stat în chirie și n-am beneficiat de acest bunuri? De menționat că a schimbat și yala de la intrare.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Marian , utilizator 19:36, 13 Iunie 2010
da, se poate cere despagubiri pentru lipsa de folosinta a imobilului, mai ales ca aceasta lipsa de folosinta a fost si pentru o cauza imorala..sa va priveze pe voi de locuinta..insa aceasta sugestie este valabila daca locuinta va apartinea deopotriva in proprietate
Mulțumesc!
Da, este proprietate comună, obținută în timpul căsătoriei, fără moșteniri și alte cele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am eu în timpul procesului de partaj? cristian damian cristian damian Sentința de divorț este dată și am custodia copilului. Fosta soție stă în apartamentul comun, zonă ultracentrală, tot confortul, iar ... (vezi toată discuția)
Partaj când minorul a devenit major Cristian Marian Cristian Marian Divorț - sentință definitivă. Minorul încredințat mie. Fosta soție stă în apartamentul comun, unde a schimbat yala, iar noi nu avem ... (vezi toată discuția)
Divort Tybi22 Tybi22 Buna ziua. In data de 02.03 soția a depus actele de divorț de comun acord. Însă această nu mai locuiești efectiv cu mine din luna decembrie dar in tot ... (vezi toată discuția)