avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate - aspect fizic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate - aspect fizic

Am platit pensie alimentara si mai am un an. Pentru linistea mea sufleteasca as vrea sa stiu daca e posibil ca un copil, o fata, (acum de 23 ani) poate avea trasaturi total diferite de presupusii parinti: nas mare, umflat si usor curbat, barbie cu usoara despicatura, in conditiile in care nici mama nici eu ca presupus parinte nu suntem asa.

Multumesc pentru eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:25, 14 Iunie 2010
Buna ziua !
Va pot spune ca, pentru linistea dumneavoastra sufleteasca pe care o invocati, este necesar un test de paternitate.
Din punct de vedere uman si moral, daca nu ati facut- o pana acum, consider ca este bine sa luati lucrurile ca atare si sa va faceti, asa cum puteti, datoria de parinte in continuare.
In privinta unui raspuns strict la intrebarea dumneavoasta, consider ca este posibil ca un copil sa aiba trasaturi total diferite de ale parintilor, pastrand insa anumite trasaturi de la alti descendenti in linie directa.
Cu stima !
Personal consider ca daca 23 de ani nu ati intreprins nimic pana acum e tardiv sa o faceti acum, mai ales din punct de vedere emotional pt. presupusa dv. fiica.
Colegii mei au expus opinii extrem de pertinente. Si eu spun la fel, fata poate sa fi preluat unele caracteristici genetice ale unor strabuni...sunt atat de multi copii in infatisarea carora nu se regasesc trasaturi ale parintilor..lucru ce nu trebuie sa ne conduca la concluzia ca ar avea alti parinti.
Si chiar admitand , prin ipoteza, ca lucrul ce va nelinisteste ar avea temeiuri, dupa atatia ani, oare nu s-ar crea adevarate drame , daca ati incerca sa decoperiti ceva? Trasaturile unui copil se definesc inca de timpuriu...nu ati observat in acesti 23 de ani nimic....de ce ati observat acum? sfatul meu este sa o luati ca pe o simpla parere...legaturile afective ar trebui sa fie mai puternice decat orice orgoliu, suspiciune....
Ca sa nu mai aveti o pitra pe inima, faceti un test de paternitate!
Eu nu recomand un test de paternitate dupa 23 de ani daca pana acum ati fost de acord ca aceasta este fiica dv. Pana acum nu ati vazut ca nu are trasaturile dv. sau ale mamei?
Nu recomand starnirea unui furtuni. Chiar daca acel test ar fi facut si rezultatul ar fi negativ, in sensul ca nu dv. sunteti tatal fetei, ce veti rezolva? Nu puteti introduce vreo actiune de tagada paternitatuii acum, fiind prescrisa, nu veti face decat sa creati disensiuni si poate chiar, rupturi ale relatiilor de familie care nu ar ajuta nimanui. Un test negativ de paternitate nu v-ar scuti de plata pensiei de intretinere daorata fetei majore aflate in continuarea studiilor.
Lasati aceasta temere acolo, unde a stat pana acum in stare latenta. Nu dezlantuiti furtuna! Ganditi-va foarte bine la scopul urmarit si la consecintele efectuarii unui astfel de test. Testul nu poate fi efectuat fara acordul fetei. Ce-i veti explica? Daca il veti face si testul va fi pozitiv, in sensul ca sunteti tatal fetei, nu credeti ca aceasta va crea o prapastie in relatiile dintre dv. si fata? Poate ireparabila? La ea nu va ganditi? La 23 de ani sa ajunga sa se intrebe cine este tatal sau? Puneti-va in situatie ei, cum v-ati simti cand ati sti ca 23 de ani ati fost mintita sau ca tatal, pe care-l credea tata, are dubii in privinta legaturii lor de rudenie pentru ca ea are nasul mare ? ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)
Test paternitate dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. In cazul in care un parinte nu recunoaste copilul deja nascut ,ajuns la o varsta de 23 de ani acesta poate cere testul ADN? la nastere a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord cu testul de paternitate dorit de un fost iubit al mamei mele. pot fi obligată să-l fac? DianaAlexandraB DianaAlexandraB Mama mea s a despartit de un fost iubit de foarte multi ani. Momentan am 24 de ani. Sotia acestuia crede ca sunt copilul lui (\"ca asa i ar fi spus el\") iar ... (vezi toată discuția)