avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... criterii pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

criterii pentru somaj

am fost in concediu de cresterea copilului timp de 2 ani....am venit la acelasi loc de munca in concediu fara plata 6 luni...dupa care cu contract de munca de 4 ore timp de 1an si o luna ..firma se inchide o perioda ....beneficiez de somaj in cazul asta? va rog mult sa_mi raspundeti urgent,...
Cel mai recent răspuns: miha28 , utilizator 22:04, 17 Iunie 2010
1. Din felul in care ati scris nu se intelege nimic.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs. iar in ultimele 24 de luni trebuie sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Cele 12 luni trebuie sa fie cu timp normal de lucru (8 ore pe zi). Daca aveti perioade lucrate cu 4 ore pe zi acestea se iau la jumatate.
va multumesc! sunt in preaviz acum.....
Interventie moderator Va rog sa nu mai deschideti aceeasi discutie de mai multe ori si sa va continuati topicurile. Multumesc!

Gabriela Pintea

miha28 a scris:
sunt in preaviz ,urmeaza sa mi se dea decizia de somaj...mi s_a dat raspunsul azi de la somaj ca nu pot sa beneficiez....sunt de 10 ani aici ...dupa ce am terminat perioada de crestere a copilului ,am stat in concediu fara plata 6 luni ...mi s-a facut apoi un contract de 4 ore in care il am de 1 an si o luna fara intrerupere....ce trebuie sa fac? ..nu mi se pare normal sa nu primesc nimic atat timp cat am platit la stat ptr somaj
1. Din pacate asa prevede legea.
2. Dupa CCC pana la 2 ani trebuia sa fiti concediata si dupa aceea ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj.
3. Cele 6 luni de somaj v-au stricat cele 12 luni de cotizare pentru somaj.
VA MULTUMESC MULT!ati fost singura persoana amabila de a raspunde la problema mea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj dana-100 dana-100 am lucrat 25 ani in Romtelecom,de unde am inchis CIM la 1 martie 2010 cu acordul ambelor parti (55).M-am angajat la o firma particulara ptr.o perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj vioricaloredana vioricaloredana buna ziua! am lucrat la o firma din iulie2007pana la 01.04.2010,ieri am fost sa depun dosarul pt somaj si mi s-a spus ca in perioada ianuarie 2009-august ... (vezi toată discuția)