avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut cu garntie ipotecara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut cu garntie ipotecara



Contractul e incheiat prin notariat si a expirat de 3 ani. In contract se preciza ca in cazul in care nu se achita suma pana la data scadentei se percep 1% penalitati pe zi .Suma imprumutata este achitata pe jumate si debitorul intentioneaza sa achite diferenta. In tot acest timp , creditorul nu a ridicat nici un fel de pretentii. Intrebarea este urmatoare: in cazul in care partile nu convin asupra sumei de bani care mai e de achitat, ce se intampla cu penaltatile, in ce masura este legal sa calculezi penalitatile pe o perioada de 3 ani la suma de 7000$? In acest caz suma ar fi f mare vreo 50000$, aproape cat valoare acasei pusa garantie. Ce sanse ar fi sa combati un o astfel de pretentie?

Multumesc cu anticipatie celor care ma pot ajuta

Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 10:46, 27 Mai 2007
penalitatea scrisa in contract si semnata de ambele parti este pe deplin legala....stia ce semneaza cand a semnat.....trei ani au trecut de la semnarea contractului sau de la data scadentei? daca de la scadenta este prescrisa...sa ii plateasca suma datorata dar penalitatile sa le lase daca cel care a imrumutat nu are nevoie de bani....
Daca partile nu au prevazut contrariul penalitatile nu pot depasi suma datorata. Astfel ca, ar veni vreo 14 000 si nu 50 000 in cazul asta.
asa cum a spus si Lukacs, au trecut 3 ani de la momentul scadentei sau de la incheierea contractului.Pt ca daca au trecut de la data scadentei adio penalitati ca a intervenit termenul de prescriptie de 3 ani.
Ar fi bine sa calculati bine termenul pt ca in cazul in care mai sunteti inca inauntrul termenului de 3 ani va puteti adresa instantei sa-l obligati la plata dfebitului principal si a penalitatilor pana la plata integrala a debitului.

Pt. avlil: zi-mi te rog care este temeiul in baza caruia penalitatile nu pot depasi debitul ca nici nu-mi mai amintesc si nici nu-l mai gasesc.:"> mersi
"contractul e expirat de 3 ani" . ce inseamna asta ? ce prevedea contractul?
Daca timp de 3 ani , creditorul nu face nici un act sau fapta pentru a-si recupera debitul , se prescrie si datoria nu numai penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit franci elvetieni mihaela8303 mihaela8303 buna ziua. o problema am ca si multi altii la un credit in franci dat la executare de 2 ani. astazi am primit un telefon de la baca cu propunere\"oferta\" ... (vezi toată discuția)
Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)
S.o.s Letis Letis Imi poate spune cineva daca exista in lege unul sau mai multe articole care limiteaza penalitatile pe care trebuie sa le plateasca o persoana fizica catre o ... (vezi toată discuția)