Contractul e incheiat prin notariat si a expirat de 3 ani. In contract se preciza ca in cazul in care nu se achita suma pana la data scadentei se percep 1% penalitati pe zi .Suma imprumutata este achitata pe jumate si debitorul intentioneaza sa achite diferenta. In tot acest timp , creditorul nu a ridicat nici un fel de pretentii. Intrebarea este urmatoare: in cazul in care partile nu convin asupra sumei de bani care mai e de achitat, ce se intampla cu penaltatile, in ce masura este legal sa calculezi penalitatile pe o perioada de 3 ani la suma de 7000$? In acest caz suma ar fi f mare vreo 50000$, aproape cat valoare acasei pusa garantie. Ce sanse ar fi sa combati un o astfel de pretentie?
penalitatea scrisa in contract si semnata de ambele parti este pe deplin legala....stia ce semneaza cand a semnat.....trei ani au trecut de la semnarea contractului sau de la data scadentei? daca de la scadenta este prescrisa...sa ii plateasca suma datorata dar penalitatile sa le lase daca cel care a imrumutat nu are nevoie de bani....
asa cum a spus si Lukacs, au trecut 3 ani de la momentul scadentei sau de la incheierea contractului.Pt ca daca au trecut de la data scadentei adio penalitati ca a intervenit termenul de prescriptie de 3 ani.
Ar fi bine sa calculati bine termenul pt ca in cazul in care mai sunteti inca inauntrul termenului de 3 ani va puteti adresa instantei sa-l obligati la plata dfebitului principal si a penalitatilor pana la plata integrala a debitului.
Pt. avlil: zi-mi te rog care este temeiul in baza caruia penalitatile nu pot depasi debitul ca nici nu-mi mai amintesc si nici nu-l mai gasesc.:"> mersi
"contractul e expirat de 3 ani" . ce inseamna asta ? ce prevedea contractul?
Daca timp de 3 ani , creditorul nu face nici un act sau fapta pentru a-si recupera debitul , se prescrie si datoria nu numai penalitatile.
S.o.s
Letis
Imi poate spune cineva daca exista in lege unul sau mai multe articole care limiteaza penalitatile pe care trebuie sa le plateasca o persoana fizica catre o ... (vezi toată discuția)