avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Sunt noua pe forum, asa ca sper sa ma iertati daca am postat mesajul acesta unde nu trebuia:"> Sper ca sa ma poata ajuta cineva cu niste informatii, va rog mult! o persoana apropiata mie, este divortata, insa in prezent locuieste in apartament cu fostul sot, desi procesul de partaj s-a incheiat in favoarea ei. Din lipsa banilor pe care trebuie sa-i dea fostului sot este nevoita sa locuiasca in continuare cu acesta. N-as vrea sa detaliez problemele care rezulta din aceasta situatie, insa ideea e ca nu se mai poate in aceste conditii, avand in vedere faptul ca fostul sot continua cu violentele verbale, venind beat. Intrebarea mea ar fi: se poate gasi vreo solutie? poate sa vanda apartamentul si apoi sa-i dea suma de bani stabilita in urma hotararii de partaj? :-/va rog mult poate stie cineva, poate a mai fost cineva in aceasta situatie si ma poate sfatui! pentru ca la randul meu sa pot ajuta! va multumesc anticipat!
Nu se poate cere evacuarea catre un executor decat daca exista o hotarare de evacuare...
Daca se vinde apartamentul nu are nevoie de hotarare de evacuare. Nici daca nu a obtinut dreptul de sedere in acel apartament.Din mesaj rezulta ca are de primit sulta. Sulta se obtine vanzand apartamentul. Are nevoie de hotarare doar daca se opune notificarii primite prin executor judecatoresc.
Nu cred ca vreun executor va face mai mult de o notificare fara hotarare de evacuare. Oricum, sulta se acorda atunci cand o parte CERE ATRIBUIREA IN TOTALITATE a bunului. Deci partea il vrea pentru ea. Daca intentiona sa-l vanda sa-i dea partea sa fostului sot, trebuia sa ceara vanzarea in instanta.
De principiu, sulta se consemneaza in CF a imobilului de parti. Nu stiu si ma indoiesc de faptul ca fostul sot a facut acest lucru. Daca nu l-a facut, atunci ambii apar ca proprietari la CF. Intrebare: cum vinde?
Asta e esenta, cum vinde. Ca de vandut vrea sa vanda femeia, nu asta ne intreaba ea, ci ne intreaba procedura prin care sa vanda.
Daca nu se descurca cu executorul judecatoresc care sa l notifice , poate apela la o agentie imobiliara care are si asistenta juridica inclusa in pret si se ocupa ei de tot.
X-(Da, ma las pagubasa... #-oLa urma urmei, sper ca doamna a inteles, asta e ceea ce conteaza.:)

Alte discuții în legătură

Problema evaluare djpadrecito djpadrecito Buna ziua !!! Sunt in partaj cu fostul sot si acum trebuie sa fac evaluarea bunurilor mobile si imobilelor pe care le detinem. Toate bine pana ... (vezi toată discuția)
Plata sulta- poate instraina bunurile fara sa plateasca ? elena13 elena13 Buna ziua. Daca un proces de partaj s-a terminat si fostul sot a ramas cu apartamentul iar mie trebuie sa-mi dea o suma de bani. Stiu trebuie sa ma duc la un ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)