avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog frumos!!! citatie ca martor de la o DGCCO ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog frumos!!! citatie ca martor de la o DGCCO Directia Antidrog la sectia 6 de politie???!!!

Am primit ieri o citatie de prezentare ca martor la sectia 6 Politie. Antetul de pe citatie este DGCCO DIRECTIA ANTIDROG. Se face referire la un dosar penal din 2005. Habar nu am despre ce e vorba. Nu inteleg care este competenta Sectiei 6.S-a intamplat pe raza acelei sectii ceva ? Sau cine este invinovatit locuieste in acea zona? Eu locuiesc in sectorul 4, sectia 6 e in sectorul 2. Chiar nu-mi dau seama ce-ar putea fi. Nu este trecut decat nr. de dosar penal, lucru care nu-mi spune nimic. N-ar trebui sa stiu si eu despre ce este vorba, inainte de a ma prezenta acolo? Cine ma poate lamuri?
Daca esti citata in calitate de martor te vei duce, moment in care ti se va comunica de catre organul de cercetare penala motivul pentru care ai fost chemata in acea calitate, respectiv cine te-a propus ca martor si in legatura cu ce fapta. Daca dupa aceea vei constata ca nu cunosti nimic despre fapta cu privire la care ai fost chemata sa depui marturie, vei spune acest lucru organului de politie si vei da o declaratie in acest sens. Daca ai fost citata trebuie sa te prezinti, pentru ca apoi te pot aduce cu mandat si vei fi si sanctionata cu amenda in caz de neprezentare nemotivata. Nu ti se va intimpla nimic, stai linistita! Daca aveai calitatea de faptuitor era mai grav.
Succes si.... fara teama!:)
are dreptate cora...nici o teama...si ei sunt tot oameni ca si noi faptul ca lucreaza la antidrog nu ii face superiori...si....nu ii lasa sa te intimideze...asta e stilul chiar de nu au nimic incearca sa scota ceva...;)
multumesc pt raspunsuri.
Sigur ca ma duc, nici nu ma gandesc sa nu ma prezint. Stiu ca este obligatoriu. Totusi nu sunt lamurita de ce la sectia 6. Ma intereseaza de ce la sectia 6, pt ca incerc sa ma gandesc pe cine as putea sa stiu in sectorul 2. Sa ma gandesc la cineva care locuieste in acea zona ( desi nu cunosc pe nimeni in zona Stefan cel Mare unde e sectia 6). Sau nu are importanta? Sectia are legatura cu domiciuliul invinuitului sau cu ce?
E un abuz ca multe altele. Trimiteti o scrisoare cu confirmare de primire in care sa va comunice motivul pentru care sunteti citat , avand in vedere ca nu ati comis nicio fapta antisociala si nu va aflati sub urmarire penala.. E obligatoriu ca pe citatie sa fie precizat motivul pentru care sunteti chemat. Politia nu poate sa abuzeze de timpul nimanui. Nici declaratii nu pot lua fara avocat. Deci, o deplasare la politie presupune pierderea unei zile de munca si plata unui avocat pentru a va insoti.. Cine va despagubeste pentru toate acestea, daca nu aveti nicio legatura cu fapta secreta?

E un abuz ca multe altele. Trimiteti o scrisoare cu confirmare de primire in care sa va comunice motivul pentru care sunteti citat , avand in vedere ca nu ati comis nicio fapta antisociala si nu va aflati sub urmarire penala.. E obligatoriu ca pe citatie sa fie precizat motivul pentru care sunteti chemat. Politia nu poate sa abuzeze de timpul nimanui. Nici declaratii nu pot lua fara avocat. Deci, o deplasare la politie presupune pierderea unei zile de munca si plata unui avocat pentru a va insoti.. Cine va despagubeste pentru toate acestea, daca nu aveti nicio legatura cu fapta secreta?

Nu inteleg care este problema? Daca nu comiti fapte antisociale nu poti fi chemat la organele de ancheta? De unde ati tras concluzia ca este un abuz? Mai nou toti oamenii chemati in faza de UP ca sa depuna marturie in dosare sunt abuzati? Motivul i s-a comunicat: sa fie audiat ca martor. I s-a comunicat si dosarul; in principiu, in citatie trebuie sa fie specificat si obiectul dosarului.
Declaratii se pot lua fara avocat, dealtfel asa se si iau in majoritatea cazurilor; situatiile in care prezenta avocatului este obligatorie sunt putine si de stricta interpretare. Oricum, este vorba despre un martor major care nici nu stie pentru ce fapt este chemat, nu consider ca este nevoie de avocat.
Despagubirea pentru ziua de munca se face printr-o cerere prin care solicitantul arata ca pierde suma de... lei, conform documentelor anexate, suma care va fi platita la finalul procesului de partea care "pierde" procesul, adica de inculpat sau de partea vatamata ori, dupa caz, de stat. Nu prea se intampla insa in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi? corsicanoo corsicanoo salut. am si eu cateva intrebari. am fost citat zilele astea ca martor la politie in legatura cu niste spargeri de autoturisme din parcarea din fata blocului. ... (vezi toată discuția)
Citatie politie martor art 244 cp marika79 marika79 Bună ziua, Am primit o citație poliție care spune că sunt chemata în data x, la secția de politie în calitate de martor intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor in proces penal - e obligatoriu sa ma prezint in alt oras? narcys105 narcys105 continutul: ministerul internelor si reformei administrative IGPR - D.GP.M.B - 17CI5 POLITIE Sectia 17 politie - bic Dosar penal nr 1569582/2008 ... (vezi toată discuția)