avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca in insolventa

Mai am o nedumerire.Eu sunt un litigiu de munca cu actiune deschisa la tribunal pt.drepturi salariale neonorate.Prima infatisare e pe 25 iunie.Am inteles ca angajatorul se pregateste sa intre in insolventa.Care va fi desfasurarea acestui proces intrucat la data introducerii actiunii in instanta societatea era "functionala"
Va multumesc din suflet pt.promptitudine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 15 Iunie 2010
va veti inscrie la masa credala...si daca veti ce recupera, veti recupera
Asta am inteles,puteti sa-mi spuneti care e ordinea la masa credala?Incaodata va multumesc
Aveti prioritate ca si creditor privilegiat, creanta fiind de natura salariala.
lucaandrei a scris:

Asta am inteles,puteti sa-mi spuneti care e ordinea la masa credala?Incaodata va multumesc

Potrivit art.123 din Legea nr.85/2006 , creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4) din lege;
2. creantele izvorate din raportul de munca;
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura inscriere masa credala encrypted encrypted Buna ziua. Sunt un pagubit al agentiei de turism de care probabil deja ati auzit de ea, Dreams Travel. Acestia si-au depus deja cererea de insolventa urmand ... (vezi toată discuția)
Ordinea de plata a creantelor lorelai_w lorelai_w Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este ordinea de plata a creantelor. Unde se situeaza creantele salariale. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Ordinea platilor la intrare in faliment dorel13 dorel13 In Lg85/2006,la primele 4 aliniate nu inteleg bine, asa ca va rog sa ma ajutati. La alin1: despre ce taxe,timbre si persoaneangajate in ... (vezi toată discuția)