avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ordinea de plata a creantelor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ordinea de plata a creantelor

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti care este ordinea de plata a creantelor. Unde se situeaza creantele salariale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:32, 11 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Creantele garantate, rezultate in urma unor imprumutui bancare, sunt inaintea creantelor salariale?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri.
minodora_sorian a scris:

Nu. Creantele salariale se achita inainte de creantele garantate.

In urma valorificarii garantiei se achita in primul rand creantele garantate !!
in conformitate cu prevederile art 121 din lege 85/2006
daca mai ramane ceva se aplica art 123 citat mai sus

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca in insolventa lucaandrei lucaandrei Mai am o nedumerire.Eu sunt un litigiu de munca cu actiune deschisa la tribunal pt.drepturi salariale neonorate.Prima infatisare e pe 25 iunie.Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei atena1202 atena1202 In cazul in care s-a deschis procedura de insolventa, cine are prioritate in a primi banii datorati: o banca pentru creanta pe care o avea garantata sau Fiscul ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale si garantie de la o societate in insolventa musatmihai1988 musatmihai1988 Tatal meu este angajat la o firma de constructii de 10 ani ca sef statie betoane si gestionar nu si a mai primit drepturile salariale de vreo 8 luni avand si ... (vezi toată discuția)