avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ordinea de plata a creantelor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ordinea de plata a creantelor

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti care este ordinea de plata a creantelor. Unde se situeaza creantele salariale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:32, 11 Februarie 2012
Sumele incasate din valorificarea bunurilor afectate unor garantii se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de procedura si pentru stingerea creantelor garantate cu respectivele bunuri, in ordinea rangului garantiilor.
In rarissimele cazuri in care mai raman sume, ele se distribuie conform ordinii de la art. 123.
Este irelevant ce tip de creante garantate sunt in discutie - creditele bancare nu sunt singurele creante ce pot fi garantate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca in insolventa lucaandrei lucaandrei Mai am o nedumerire.Eu sunt un litigiu de munca cu actiune deschisa la tribunal pt.drepturi salariale neonorate.Prima infatisare e pe 25 iunie.Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei atena1202 atena1202 In cazul in care s-a deschis procedura de insolventa, cine are prioritate in a primi banii datorati: o banca pentru creanta pe care o avea garantata sau Fiscul ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale si garantie de la o societate in insolventa musatmihai1988 musatmihai1988 Tatal meu este angajat la o firma de constructii de 10 ani ca sef statie betoane si gestionar nu si a mai primit drepturile salariale de vreo 8 luni avand si ... (vezi toată discuția)