avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare fransiza
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare fransiza

Lucrez intrun service care are incheiate contracte de reparatii cu mai multe firme de asigurare. Pentru clientii care au incheiat asigurare cu fransiza, asiguratorul ne achita cval reparatiei efectuate mai putin valoarea fransizei,urmand ca aceasta sa o incasam de la clientul caruia i s-a efectuat reparatia.Cum ar trebui sa procedez pentru un client- persoana juridica ,atunci cand ii incasez cval fransiza?Pana acum emiteam doar o chitanta in care specificam ''cval fransiza cf dosar dauna nr...sau polita nr...'' pentru ca , de fapt, fransiza reprezinta o incasare partiala a unei facturi,urmand ca diferenta sa o incasam de la asigurator. Insa, clientii -persoane juridice doresc si factura la chitanta respectiva.
Va rog sa-mi dati un sfat! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:15, 14 Iunie 2010
Se poate emite si factura dar firmele se pot scadea din evidenta si numai pe baza de chitanta care consemneaza in cuprins " c/v fransiza la dosarul de dauna.... " iar cand se emite factura dupa efectuarea reparatiei, in rubrica avans se trece "c/v fransizei" sau pur si simplu numai valoarea ramasa de plata, urmand ca dv. sa inmanati clientului o copie a chitantei prin care s-a retinut fransiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fransiza si inregistrarea in contabilitate kittycriss kittycriss Lucrez intr-un service care are incheiate contracte de reparatii cu mai multe firme de asigurare. Pentru clientii care au incheiat asigurare cu fransiza, ... (vezi toată discuția)
Inregisatrare venituri din fransiza auto ADASTEFANEL ADASTEFANEL Intr-o firma - service auto, care are relatii de colaborare cu societati de asigurare, se incaseaza contravaloarea fransizei auto (cota parte din dauna ... (vezi toată discuția)
Fransiza luminitaioana luminitaioana In anul 2008 am cumparat o masina pe numele tatalui meu. Masina fiind noua, am incheiat o polita CASCO, cu fransiza de 100 E la fiecare dauna. In anul 2009 ... (vezi toată discuția)