avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Fransiza si inregistrarea in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Fransiza si inregistrarea in contabilitate

Lucrez intr-un service care are incheiate contracte de reparatii cu mai multe firme de asigurare. Pentru clientii care au incheiat asigurare cu fransiza, asiguratorul ne achita cval reparatiei efectuate mai putin valoarea fransizei desi noi emitem factura cu totalul reparatiei inclusiv fransiza,urmand ca aceasta sa o incasam de la clientul caruia i s-a efectuat reparatia. Una din firmele de asigurari nu ne accepta dosarul de dauna-reparatie pana nu este achitata fransiza. Factura pentru firma de asigurari nefiind emisa. Cum ar trebui sa inregistrez si in ce cont cv fransizei (419 e corect,eu asa m-am gandit)daca sa achitat la sfarsitul lunii, iar factura de dauna-reparatie catre asigurator s-a emis in urmatoarea luna? va rog dati-mi un sfat.Va multumesc anticipat
Va rog sa-mi dati un sfat! Multumesc anticipat!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:08, 3 Aprilie 2012
Si in 419 e bine, sau mai corect dupa mine ar fi in cont 472.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare fransiza mirel_2410 mirel_2410 Lucrez intrun service care are incheiate contracte de reparatii cu mai multe firme de asigurare. Pentru clientii care au incheiat asigurare cu fransiza, ... (vezi toată discuția)
Inregisatrare venituri din fransiza auto ADASTEFANEL ADASTEFANEL Intr-o firma - service auto, care are relatii de colaborare cu societati de asigurare, se incaseaza contravaloarea fransizei auto (cota parte din dauna ... (vezi toată discuția)
Fransiza luminitaioana luminitaioana In anul 2008 am cumparat o masina pe numele tatalui meu. Masina fiind noua, am incheiat o polita CASCO, cu fransiza de 100 E la fiecare dauna. In anul 2009 ... (vezi toată discuția)