avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi adaugat un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi adaugat un testament?

POATE FI ATACAT UN TESTAMENT?

am mostenit de la mama mea un apartament printr-un testament, insa am o sora vitrega (infiata). poate aceasta ataca testamentul in conditiile in care ambii parinti sunt morti iar toate bunurile sunt lasate prin testament mie? va multumesc anticipat!!
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
pelinr, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:41, 14 Iunie 2010
testamentul poate fi atacat.
Sora dumneavoastra poate solicita anularea testamentului pentru captatie si suestie sau nulitatea acestuia pentru motive de nulitate, toate daca exista.
Poate cere insa reductiunea testamentului cu privire la rezerva succesorala ce ii revine legal.
Testamentul , poate fi atacat in instanta daca ea ridica pretentii. Daca a fost infiata , aveti aceleasi drepturi.
Daca sora dvs. vitrega a fost infiata cu efecte depline de catre parintii dvs., poate ataca testamentul.Ea se bucura de rezerva succesorala, fiind descendent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Atacare testament kitty_magdutza kitty_magdutza strabunica mea mi-a facut testament lasandu-mi \"toate bunurile mobile si imobile\", sotul acestea a decedat, au facut dezbaterea dupa el, mai are 2 copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)