avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident...plata daunelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident...plata daunelor

buna seara,as dori un sfat sau o lamurire pentru o situatie prin care trec:acum 2 ani am fost implicat intr-un accident rutier in spania,eu conducand masina de la societatea la care lucram.un motociclist de 16 ani a intrat cu viteza pe partea laterala dreapta a masinii,acesta fiind ranit si necesitand ingrijiri medicale de 3 saptamani.problema este urmatoarea:nu am fost acuzat de nimic acolo,stabilindu-se vinovat motociclistul,deci dosarul a fost arhivat,cel putin asa mi s-a spus.acum 10 luni,fiind in tara ,primesc telefon de la compania de asigurari care trebuia sa si resupereze paguba ;mi s-au cerut detalii despre firma la care lucram,daca masina era a mea sau a lor,le-am dat toate datele necesare.sapt aceasta am primit o citatie in care sunt chemat la procuratura in calitate de pers.cercetata privind savarsirea de vatamare corporala(accident rutier in spania)...asa scrie in citatie.ce se poate intampla in conditiile in care nu am fost gasit vinovat de politia de acolo?va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:45, 15 Iunie 2010
Aveti un document privind evenimentul , din care sa rezulte vinovatia motociclistului?
Care companie de asigurari: a motociclistului/motorului,a masinii, CASCO/RCA?
Dosarul a fost "arhivat"fara sa se dea o hotarare, vinovatul nu a contestat p.v. al politiei (presupun ca a existat un p.v.)?
Masina pe care o pilotati, a avut daune, a fost reparata, pe polita cui?
Pana lamuriti detaliile, cautati/adunati/pregatiti orice document care sa dovedeasca vinovatia celuilalt (copie p.v., hot. definitiva, documente dosar RCA, etc)
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
nucu$, utilizator
masinei pe care o conduceam i-a fost indoita portiera dreapta,hotarare a fost data de judecatorul de acolo cu retinere cu suspendare de la 6 luni la 3 ani,masina ce o conduceam nu era in intregime platita de soc.la care lucram,in timpul procesului,a renuntat sa mai plateasca ratele la ea,iar la finalul procesului,nu mai avea asigurare.de aceea ma gandesc sa nu fie reclamanta asigurarea celui cu motocicleta...acum ma gandesc la ce e mai rau ,ce mi se poate intampla,se poate reveni la sentinta cu suspendare de acum 2 ani?mentionez ca parintii copilului implicat nu au facut plangere,stiind ca baiatul era vinovat si nu eu..multumesc pt raspuns
Numai prezentandu-va la fata locului, cu un avocat, pentru a avea acces la actele aflate la dosar, veti vedea cine si de ce formuleaza acuzatii.
Pentru a opera preluarea raspunderii pe asigurare, e necesar ca la data accidentului aceasta sa fi fost in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare rca ??? ContSters102065 ContSters102065 Buna seara, ieri am avut un accident rutier, am lovit masina din fata mea oprita la semafor .Masina condusa de mine nu este proprietate personala, am fost la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)