avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicirea e un act notarial?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicirea e un act notarial?

var rog frumos un raspuns: am avut o adunare generala in bloc in care unii proprietari au dorit sa semneze de prezenta si sa voteze in locul unor proprietari absenti un fapt legat de multi bani precum reabilitarea termica; nu au prezentat la acel moment nici un act; intre timp au primit de la proprietarii apartamentelor o declaratie scrisa de mina si semnata doar de proprietarul apartamentului (nu are nici o stampila juridica, sau notariala) - arata asa cam ca o cerere oarecare scrisa de mina de cineva, pe care ei o considera "imputernicire";

va intreb daca este aceasta hirtie fara nici un insemn sau stampila sau validare oficiala este o "imputernicire" si ne poate hartui ca nu i-am dat voie sa semneze in numele acelui proprietar absent pt o problema de asemenea anvergura cara implica o suma de circa 1800 euro/apartament?

cum arata o imputernicire cf. legii de mai jos si ce sa-i raspund persoanei care ma hartuieste?

in legea 230/2007 art 25, gasim: d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;


multumesc mult
E in regula , cu mentiunea ca trebuie sa precizati expres operatiunile pe care le va intreprinde mandatarul .Sa fie incheiat in atatea exemplare cate parti contractante exista.

Succes.
rflec a scris:

nu ar fi necesar sa se aduca o copie doveditoare care sunt mostenitorii si deci proprietarii de drept ai apartamentului, si abia in consens acestia sa poata da imputerniciri notariale mai departe?

am citit cu atentie raspunsurile dvs.; sunt dezarmat un pic in fata termenilor juridici; asa ca inca sunt tare derutat

N-am prea folosit termeni juridic pe care sa nu-i puteti intelege mai ales ca aveti Google la indemana.
Descendentii sunt mostenitori care intra in posesia mostenirii fara nici un fel de formalitate (adica sunt sezinari). Dumneavoastra nu aveti nici o calitate sa le contestati dreptul mostenit iar ei nu trebuie sa va produca nici o alta dovada decat ca sunt descendenti ai defunctei.
Chiar daca au votat altfel decat va doreati nu sunt obligati sa foloseasca un model prefabricat (nu exista asa ceva in drept decat in cazuri exceptionale) ci din imputernicire trebuia sa rezulte ca X imputerniceste pe Y pentru a face un anumit lucru. Chiar daca a fost dat ulterior actul este valabil pentru ca doar X este in masura sa conteste ca l-a mandatat verbal pe Y, dumneavoastra nu aveti nici o calitate (ma cam repet).

Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura in loc de act vanzare cumparare Bogdanhedy Bogdanhedy Ma intereseaza o procura totala(Model)( sa pot cumpara, sa-l folosesc, sa instrainez, sa dezmembrez autoturismul)fara sa fac acte de vinzare cumparare.Taxele ... (vezi toată discuția)
Art. 920 ncpc Liana Iura Liana Iura Este suficienta imputernicirea avocatiala pentru reprezentare client reclamant cu resedinta in strainatate, sau este nevoie de procura speciala? (vezi toată discuția)
Reprezentarea in procesul de divort, de catre avocat, fara procura speciala... CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Partile pot fi reprezentate de catre avocati, doar in baza imputernicirii avocatiale, fara a mai fi necesara o procura speciala? Potrivit art. 920 alin. 1 ... (vezi toată discuția)