avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pierduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pierduta


buna ziua
trebuie sa explic in citeva cuvinte situatia mea
Am plecat legal din tara in Mai 15, 1989 ,tata a murit in 22 August 1989 ( stiam ca este foarte bolnav)La succesiune familia( frati surori) m-au dat cu domiciliul necunoscut cu toate ca am fost in legatura permanenta cu ei sa stiu situatia tatalui nostru. (pe parcusul anilor am fost in tara regulat intnliri cu frati, surori cadouri si multe altele telefoane saptaminal si multe altele)
Toti au cedat in favoarea mamei
acum
mama a murit in iulie 2006 cheltuelile de imormintare au fost facute de mine
Abia acum am aflat ca fratii mei au un contract de intretinere facut in timpul vietii mamei
nu benificez din mostenirea parintilor nimic
vreu sa inaitez o actiune pentru fals, rea vointa si mincinoasa
ce drepturi am unde sa ma adresez?
va mulumesc
elena

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:04, 15 Iunie 2010
Depinde de clauzele contractului de intretinre. Daca acesta cuprindea si obliatia de imormantare, obliatie ce nu a fost respectata, puteti solicita rezolutiunea contractului.
Increcati o plingere penala pentru inselaciune.Cit priveste pe latura civila dat fiind caracterul intiutu pwersonae al contractului nu puteti ptomova actiune de anulare a actului, iar cheltuuielile de inmormintare nu le mai pouteti solicita de la cei obligati trecind mai mult de trei ani
buna ziua.
speta dvs. este destul de complicata . puteti incerca sa faceti o plangere penala impotriva fratilor, pt. marturie mincinoasa si fals in declaratii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maricica_23 maricica_23 Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema : Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)
Teren din dezbatere succesorala Monyka01 Monyka01 Buna ziua ! Tatal meu e decedat din 1989. Pe scurt: mama mi-a vandut un teren intr-un sat. Acolo urma sa dea alt teren mai mare, sa-l imparta in doua celor 2 ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)