Buna ziua ! Tatal meu e decedat din 1989. Pe scurt: mama mi-a vandut un teren intr-un sat. Acolo urma sa dea alt teren mai mare, sa-l imparta in doua celor 2 surori ale mele. Fratele mai mic ramanand in casa parinteasca. Acesta a fost un acord verbal pt care am semnat pt fratele mai mic partea mea din casa parinteasca. Dupa vanzare eu mi-am construit o casuta pe terenul vandut mie. In acest an mama mea a castigat un proces intentat de fratii tatalui meu pt un teren de la marginea orasului Braila mostenitor fiind si tata - dar fiind decedat mama si copiii (noi toti 4 copii) ramanem mostenitori. Acolo avem dreptul toti copiii de pe urma tatalui si mama - normal. Eu imi vreau partea mea de teren care mi se cuvine de la marginea orasului. Mama si fratii mei vor sa ma scoata din mostenire deoarece mi s-a vandut acel teren la tara. Si mama vrea sa dea terenul castigat in proces numai celor 2 surori ale mele (ele renuntand la vechiul teren care era stabilit sa -l dea lor tot la tara). M-au dat in judecata aducand probabil si un martor fals - concubinul mamei mele - dar nu m-am prezentat la proces (procesul fiind zilele trecute). Nu stiu ce sa fac. Macar ca o idee sa-mi dati va rog .
Copiii au drteptul la mostenirea lasata de parinti.
Fratii tatalui dvs. nu aveau nici un drept( daca nu existau copii atunci la mostenire veneau ei).
Daca surorile dvs. au renuntat la partea lor de mostenire aceasta a ramas vacanta.Puteti sa delarati ca ele au renuntat la mostenire ,iar daca aveti dubii cu privire la martorul fals puteti sa-i faceti plangere pentru marturie mincinoasa.
Posibil ca ceilalti mostenitori sa ceara iesirea din indiviziune (partaj succesoral) cu privire la bunul imobil recent dobandit.
Dvs. veti primi probabil o sulta corespunzatoare cotei dvs. pe care o detineti in calitate de mostenitor al defunctului dvs. tata. (depinde ce se cere de catre ceilalti mostenitori in proces).
Mama dvs., se gandeste , cred, ca are 4 copii si considera ca trebuie sa "dea ceva" si celor doua surori ale dvs. astfel incat sa fie o " imparteala echitabila".
Nu ne-ati spus daca terenul "vandut" dvs. s-a facut prin plata unui pret sau prin cedarea/schimbarea unor cote cu ceilalti mostenitori.
Deoarece dvs. nu ati acceptat o astfel de imparteala prin "buna invoiala", ceilalti mostenitori au recurs la aceasta modalitate de partajare.
Situatia dvs. presupune prezentarea in detaliu a tuturor aspectelor referitoare la respectivul proces (obiect, parti, cauza) unui avocat care sa va indrume concret.
Acel teren de la care vor sa ma dezmosteneasca este din partea bunicilor mei la care au dreptul fratii tatalui meu si din urma tatalui meu mama mea si noi copiii. Surorile mele vor sa declare ca eu deja am un teren de la mama sa nu mai am dreptul si la acesta - se poate asa ? Terenul la care-mi vreau partea este al tutoror (mama + noi copiii) pot sa ma dezmosteneasca cu martor fals ? Multumesc din suflet pt raspuns.
Mama mea deja promisese ca le va da surorilor mele un alt teren tot in acelasi sat unde mi l-a dat si mie. Nu era vorba de acest teren aproape de oras. Atunci mama mea era in proces pt acest teren cu fratii tatalui meu - deci nu putea fi luat in calcul acest teren.
Mama mea deja promisese ca le va da surorilor mele un alt teren tot in acelasi sat unde mi l-a dat si mie. Nu era vorba de acest teren aproape de oras. Atunci mama mea era in proces pt acest teren cu fratii tatalui meu - deci nu putea fi luat in calcul acest teren.