Am vandut un teren fara sa fac succesiunea dupa moartea tatalui.Vanzarea s-a facut l in fata notarului pe baza titlului de pr. in anul 2001.Acum vreau sa fac succesiunea
si iesirea din indiviziune cu mama mea si cele 3 surori cu care nu mai vorbesc de 5 ani.Succesiunea vreau sa o fac in instanta.INTREBARE:pot cere instantei sa-mi acorde terenul pe care l-am vandut si sa despagubesc ceilalti mostenitori cu bani?
Cine va stabili valoarea terenului si valoarea sumelor pe care trebuie sa le platesc familiei?Va multumesc pt.raspuns.
Ma ingrozesc cand citesc ce scrieti! Cu sinceritate! Ce spuneti dvs cu nonsalanta ? Ca ati mintit la notariat ? Ati savarsit infractiunile de fals intelectual si uz de fals? Ca notarul a stiut ca tatal dvs era decedat si a facut o vanzare nula de drept? Ca ati pacalit un om de buna credinta (pana la proba contrarie) care a cumparat acel teren?
Cum putea notarul sa vanda un teren aflat in proprietatea tatalui dvs (conform titlului de proprietate) daca tatal dvs era decedat?
Fara suparare dar ce sfat doriti dvs?
nu pot intelege cum ati vandut un teren inca nemostenit , cand succesiunea nu se dezbatuse.
si daca era teren de la tata, banuiesc ca toti fratii si mama daca supraviedtuia aveau dreptul.
mi-e tare teama sa nu se sesizeze procurorul de ceea ce ati facut.
Ma intreb cum a incheiat actul de vanzare-cumparare acel notar.
In ceea ce priveste modalitatea de a dezbate succesiunea....se pare ca nu aveti alta optiune decat sa solicitati ca acel teren sa cada in lotul dvs si sa-i dezpagubiti pe ceilalti mostenitori.....mai ales daca cumparatorul a fost de buna credinta.
Vanzare terne mostenit
Tinab
In anul 2003 tatal meu a decedat. In termenul de 6 luni am facut succesiunea eu fiind unicul mostenitor intrucat mama mea a renuntat in favoarea mea.Printre ... (vezi toată discuția)