diana25 a scris:
Titlul de proprietate nu este obligatoriu, doar daca vi-l solicita notarul public, deoarece dumneavoastra ati deschis succesiunea dupa mama si ati obtinut certificatul de mostenitor.
:O
Daca propozitia asta venea de la un simplu utilizator ii acordam circumstante atenuante si-i explicam pe indelete ca certificatul de mostenitor nu e titlu de proprietate, dar cand ea provine de la un notar, dati-mi voie sa ma enervez X-(
Apropo:
- nu cumva intr-un certificat de mostenitor, acolo unde se povesteste despre masa succesorala scrie: terenul...cutare (tarla, parcela) dobandit in baza titlului cutare (emis de la data de ...)?
- nu cumva actul de dezmembrare (act unilateral) incepe cu : subsemnatul .... in calitate de proprietar in baza ... titlului...? (ca nu se apuca nimeni de pe drum sa dezmembreze un teren daca nu justifica in vreun fel ca il are in proprietate).
- nu cumva intr-un contract de vanzare cumparare se ... povesteste istoricul dobandirii: X a dobandit in baza certificatului de mostenitor de la Y care la randul lui a dobandit in baza .... In baza a ce? daca nu a unui titlu care sta la baza intregii ...istorii?
Am intalnit notari extrem de "tipicari" (cinste lor) dar si vreo cativa de-ti vine s-o iei la fuga. Din pricina asta exista impresia (falsa) ca avocatii ar avea ceva cu norarii, in genere. Nu e adevarat. Dar, de multe ori oamenii ajung la avocat doar din cauza unor acte aiurea facute la notar. Intr-un fel, am putea sa zicem chiar merci ca ne mai dati de munca, dar poate ca ar trebui sa ajungem la niste puncte de vedere comune pe anumite aspecte.