Buna ziua, cazul meu este destul de incalcit insa doresc sa aflu daca exista posibilitatea rezolvarii lui.
Am fost infiata de fratele mamei mele impreuna cu sotia sa,acestia neavand nici un alt copil.In urma decesului tatalui adoptiv (anul 2000),am facut acceptul de succesiune in termenul legal de 6 luni de zile. In anul 2000 a fost eliberata de primaria Oravita Anexa 1 privind mostenitorii legali ai tatalui meu unde figuram si eu. In anul 2002, a fost intocmit certificatul de mostenitor in urma decesului tatalui meu fara a fi trecuta si eu ca mostenitor. In acelasi an a fost vanduta casa fara sa fiu consultata.
Persoanele care au cumparat casa stiau de existenta mea, in dosarul de la notariat am gasit si declaratia unui martor cum ca nu exista alt mostenitor decat mama mea (marturie falsa)
Dupa desfasurarea acestor evenimente in anul 2003 am aflat de vanzare, am avut contact direct cu cumparatorii care au infirmat ca ar fi cumparat casa,insa am verificat la Oficiul de Cadastru si am constatat ca imobilul si terenul aferent erau vandute acestor persoane. Cumparatorii nu ar fi fost obligati inainte de cumparare sa intre in posesia unui act de la Primaria orasului care sa ateste ce mostenitori sunt?
In anul 2004 a decedat si mama adoptiva,eu fiind plecata din tara, in urma instiintarii din partea Biroului Executorului Judecatoresc de decesul acesteia, am facut acceptul de succesiune, si in cazul acesta, in termenul legal.
Doresc sa stiu cum pot intra in posesia unui certificat de mostenitor pe baza datelor reale, ce bunuri mi se cuvin si cum pot intra in posesia lor.
Va multumesc anticipat celor care puteti sa ma ajutati.
Trebuie sa aflati la ce notar s-a facut succesiunea si/sau vanzarea si sa vb cu el sau sa cereti o copie dupa certificatul de mostenitor de la ceilalti mostenitori sau o copie dupa contractul de vanzare de la cumparatori, daca este posibil, iar ulterior sa va adresati instantei de judecata competente pt. anularea acestor acte.
Titlul de proprietate este certificatul de mostenitor si se elibereaza de catre notar. La Primarie, la impozite, se transcriu doar noii proprietari in baza acestui certificat, urmand ca acestia sa achite impozitul. Deci Primaria nu atesta mostenitorii, ci notarul stabileste care sunt mostenitorii, in baza actelor prezentate si a declaratiilor.
trebuie sa va consultati cu un avocat sa vedeti daca sunt motive pt a promova actiune in instanta privind constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor. succesiunea dupa mama dvs s-a dezbatut? ca dupa tata am inteles ca s-a dezbatut si nu ati fost chemata sa va luati cota de mostenire.
Vanzare casa la tara
taspe27
buna ziua , daca o persoana vinde o casa la tara in calitate de unic mostenitor dupa sora sa fara sa dezbata succesiunea ,fara notar doar la primarie acum 9 ... (vezi toată discuția)