Sunt intr-o mare dilema.Am fost infiata 14 ani de fratele mamei mele naturale. Dupa decesul tatalui adoptiv mama adoptiva nu ma anuntat de moartea tatalui meu adoptiv, si nici nu mi- comunicat ca ar fi bolnav, eu avand domiciliul in Bucuresti, iar dansii in provincie la mare departare. Am aflat de deces dupa o luna de zile de la inmormantare. Am facut acceptul de succesiune in termenul legal de 6 luni urmand ca mama sa definitiveze actul de mostenire, eu dandu-i bani pentru cheltuile necesare intocmirii acestui act. Dupa doi ani de zile a intocmit un act de mostenire depunand o declaratie pe proprie raspundere ca este singurul mostenitor, neprezentand la notarul care intocmit certificatul de mostenire,Anexa 2 de la Primaria orasului si nici acceptul meu de succesiune, in care mod firesc eram trecuta si eu ca mostenitor direct.In urma intocmirii acestui act de mostenire in care era trecuta doar mama mea, a facut act de vanzare cumparare si a vandut casa fara acordul meu. Cand am aflat din surse indirecte de vinzare am vorbit cu mama mea si cumparatorii care au negat ca ar fi facut acte cu mama mea, la fel si dansa.M-am edificat asupra adevarului consultand dosarul din arhiva biroului notarial unde s-a intocmit certificatul de mostenitor si extrasul de carte funciara unde casa aparea ca fiind vanduta si ipotecata de cumparatori lpentru un imprumut de la CEC.Cum pot trece in posesia partii mele de mostenire eu nefiind de acord cu vazarea. Mentionez ca la ora actuala mama mea a decedat.As dori sa stiu care ar fi modalitatea in care as putea intra in drepturi si care ar fi riscurile la care m-ar expune un proces.
Va multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns care sa ma scoata din confuzia in care m-au bagat cativa avocati care au refuzat sa se angajeze intr-o astfel de actiune.
Poti sa te adresezi instantei cu cerere de anulare a certificatului de mostenitor care a fost savarsit prin fals in declaratii de catre mama ta decedata, aratand actele de care ai facut referire in mesaj. Asta daca nu i-ai facut mamei vreo imputernicire sa semneze la notar in numele tau. In cazul in care se anuleaza certificatul de mostenitor sunt nule de drept si actele de dispozitie - contractul de vanzare al casei - fiind repusa in situatia anterioara deschiderii succesiunii.
Daca cumparatorii au incercat sa va induca in eroare in legatura cu vanzarea -cumpararea imobilului, inseamna ca ei sunt de rea credinta. Demonstrati acest lucru in instanta si veti avea sanse sa castigati casa.
Contestare, anulare
eu12
Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)