Seful meu are 2 firme, pe una X are activitate la greu, pe cealalta Y nu prea. Problema este ca pe amandoua firmele are masini si acuma de curand a facut polita RCA la toate. Intre cele 2 firme exista un contract de comodat, prin care masina si abonamentul de telefon poate fi folosit de catre X. Eu nu am observat ca suma este pentru amandoua firmele si am platit totul in numele firmei X. Acum ce pot face, ca astfel imi apare ca si cheltuiala pe x, si trebuia pe Y.
este valabila, chiar daca e pe firma X.. de aia e contract de comodat.. ca sa poata fi decontate cheltuielile si pe firma X, cheltuieli ce se fac cu bunurile luate in folosinta de la firma Y.. combustibilul pe ce firma il decontati? pe X sau pe Y? daca il decontati pe Y sa stiti ca nu prea e corect.. ca nu Y foloseste masina.. asa si cu RCA ul.. plata e corect facuta pe X
Ca sa aveti concordanta intre "juridic" si "economic" ar trebui sa solicitati facturi pe firma X, care este utilizator, iar pe politele de asigurare sa apara, pe langa asigurat (proprietar) si contractantul (utilizatorul). In felul acesta nu aveti discutii cu Fiscul asupra deductibilitatii fiscale a cheltuielilor (care in mod normal trebuie sa apara pe firma X).