avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plati eronate RCA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plati eronate RCA

Seful meu are 2 firme, pe una X are activitate la greu, pe cealalta Y nu prea. Problema este ca pe amandoua firmele are masini si acuma de curand a facut polita RCA la toate. Intre cele 2 firme exista un contract de comodat, prin care masina si abonamentul de telefon poate fi folosit de catre X. Eu nu am observat ca suma este pentru amandoua firmele si am platit totul in numele firmei X. Acum ce pot face, ca astfel imi apare ca si cheltuiala pe x, si trebuia pe Y.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:31, 15 Iunie 2010
e in regula daca aveti contract de comodat. RCA e valabil la masina indiferent de platitor
Pai stiu ca e valabil RCA, dar eu zic ca nu e corect ca apare cheltuiala cu RCA pentru Y, pe firma X. Nu stiu cum as putea regla situatia...
este valabila, chiar daca e pe firma X.. de aia e contract de comodat.. ca sa poata fi decontate cheltuielile si pe firma X, cheltuieli ce se fac cu bunurile luate in folosinta de la firma Y.. combustibilul pe ce firma il decontati? pe X sau pe Y? daca il decontati pe Y sa stiti ca nu prea e corect.. ca nu Y foloseste masina.. asa si cu RCA ul.. plata e corect facuta pe X
Ca sa aveti concordanta intre "juridic" si "economic" ar trebui sa solicitati facturi pe firma X, care este utilizator, iar pe politele de asigurare sa apara, pe langa asigurat (proprietar) si contractantul (utilizatorul). In felul acesta nu aveti discutii cu Fiscul asupra deductibilitatii fiscale a cheltuielilor (care in mod normal trebuie sa apara pe firma X).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat angelica36 angelica36 buna ziua daca se poate face un contract de comodat intre firma si persoana fizica care imi da spre folosinta masina? si daca da se poate deconta ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli combustibil baga baga Buna ziua. Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de ... (vezi toată discuția)
Rca masina pe cabinet de avocat dumitru2000 dumitru2000 cabinetul de avocat foloseste gratuit masina unei firme in baza unui ctr comodat poate cabinetul sa plateasca RCA si sa-si deduca aceasta ... (vezi toată discuția)